Saps per què és festiu el 15 d'agost?

Aquest dimarts 15 d'agost se celebra la festa de l'Assumpció de la Verge

Al calendari laboral de Cerdanyola de 2023 s'indiquen 15 dies festius, dels quals vuit s'apliquen a tot el país. Un d'ells és el festiu del 15 d'agost, que enguany cau en dimarts i permetrà que alguns ciutadans gaudeixin d'un pont de quatre dies. La tradició cristiana és la responsable de tenir aquest dia de festa nacional, en ser la festivitat de l'Assumpció de la Verge

Què implica el 15 d'agost?

En la doctrina catòlica, el 15 d'agost és una data assenyalada en ser el dia de l'Assumpció de la Verge, el ritual pel qual ascendeix l'ànima i el cos de la mare de Jesucrist al cel, un cop la Mare de Déu va finalitzar els seus dies a la Terra. De fet, moltes poblacions celebren les seves festes majors aquest dia. 

Es tracta d'una data que les comunitats autònomes no poden modificar, per la qual cosa aquesta data és festiva a tot l'Estat espanyol sense excepcions

 

Vuit dies festius li queden al 2023

Fins ara, aquest 2023 a Cerdanyola ja han sigut festius el 6 de gener, el 15 i el 18 d'abril (divendres Sant i dilluns de Pasqua), l'1 de maig (Festa del Treball), el 8 de maig (Festa Major del Roser de Maig) i el 24 de Juny (Sant Joan).

Després del 15 d'agost quedaran per davant vuit dies lliures més a la ciutat: l'11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya, cau en dilluns), el 12 d'octubre (Festa Nacional d'Espanya, que cau en dijous), l'1 de novembre (Tots els Sants, un dimecres), el 13 de novembre (Festa de tardor de Sant Martí, un dilluns), el 6 de desembre (Día de la Constitució, dimecres), el 8 de desembre (Immaculada Concepció, un divendres) i el 25 i 26 de desembre (Nadal i Sant Esteve, un dilluns i un dimarts).

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.