SENER, amb seu a Cerdanyola, participa en el 'rover' Perseverance que ha aterrat a Mart

SENER ha participat en la fabricació i disseny d'algunes parts del Perseverance

El grup multinacional d'enginyeria i tecnologia amb seu a Cerdanyola del Vallès, SENER, està d'actualitat per la seva participació en el rover Perseverance que ha aterrat a Mart aquest mes de febrer. La companyia produeix una important activitat aeroespacial a la seva seu del Barcelona Synchrotron Park.

El rover Perseverance en el qual ha participat SENER ha iniciat l'exploració del planeta vermell dins el marc de la missió de la NASA anomenada Mars 2020. Aquesta empresa ha dut a terme el disseny, la fabricació, la verificació i la integració del mecanisme d'apunt de l'antena d'alt guany (HGAG, de les seves sigles en anglès) que permet la comunicació bidireccional directa entre el Perseverance i les estacions de seguiment a la Terra. També ha estat responsable del sistema de subjecció durant el llançament i del desplegament posterior de l'antena a la fase d'operació a Mart.

 

"L’ampli instrumental del Perseverance li permetrà buscar indicis de vida en el sòl marcià, recollir dades del passat geològic i, fins i tot, enregistrar sons de la superfície del planeta vermell", expliquen des del Barcelona Synchrotron Park.

Moment de l'aterratge del Perseverance. FOTO: NASA

Moment de l'aterratge del Perseverance. FOTO: NASA