El Sincrotró ALBA suspèn les relacions amb entitats de Rússia i Bielorússia

El Ministeri de Ciència i Innovació ha decretat mesures per suspendre la col·laboració científica, acadèmica i institucional amb Rússia i Bielorússia

El Sincrotró ALBA ha anunciat que, seguint la decisió del Ministeri de Ciència i Innovació, s'han suspès les relacions entre el centre i les entitats de Rússia i Bielorússia. Per tant, no es faran experiments on participin institucions de Rússia i Bielorússia.

Els Ministeris de Ciència i Innovació i Universitats del Govern estatal van anunciar, el passat 10 de març, que prenien mesures per suspendre la col·laboració científica, acadèmica i institucional amb Rússia i Bielorússia. Al Sincrotró ALBA, la restriccions s'aplica afectant els experiments, així com tampoc es permetrà la participació en congressos científics organitzats per ALBA a investigadors que treballin per a aquestes institucions. Tanmateix, tampoc no se subscriuran acords o contractes amb empreses i institucions de Rússia o Bielorússia.

"El Sincrotró ALBA reitera la seva condemna enèrgica contra la guerra a Ucraïna i lamenta profundament les agressions i bombardejos que està patint la població ucraïnesa, així com el dolor ocasionat a la ciutadania russa que advoca per la pau", afirmen des del centre, afegint que fan aquest anunci "amb l'esperança que aquestes restriccions cessin el més aviat possible en restablir-se la pau".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.