Tensió entre antifeixistes i 'S'ha acabat' a la UAB

Un centenar de joves antifeixistes han protagonitzat aquest dimarts una protesta contra 'S'ha acabat', durant la fira d'entitats 'La Comunitària' a la univeristat

Un centenar de joves antifeixistes han protagonitzat aquest dimarts una protesta contra l'organització constitucionalista S'ha Acabat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El col·lectiu, que ha convocat el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), s'ha desplaçat des de la facultat de Ciències Polítiques fins la fira d'entitats la Comunitària, on hi tenen representació les organitzacions presents al campus de Bellaterra, entre les quals S'ha Acabat. Un cordó format per personal de la seguretat privada de la universitat i Mossos d'Esquadra han evitat que el grup arribés al punt informatiu de l'entitat amb crits de rebuig, sense que s'arribassin a topar. Tret del llançament de bombes fètides, no hi ha hagut cap incident.

La pancarta "S'ha Acabat fora de la UAB" ha fet de divisió entre el centenar d'estudiants i el cordó de seguretat, tot plegat a poc menys de cinc metres de la parada de l'entitat. Durant més d'hora i mitja s'han mantingut les distàncies i els joves antifeixistes s'han fet escoltar amb diversos càntics com ara "fora feixistes de la universitat", "pijo acércate", "1 d'Octubre, ni oblit ni perdó" o "no mereixeu la senyera que porteu", entre d'altres.

Protesta dels joves antifeixistes contra la presència de 'S'ha acabat' a la UAB. FOTO: ACN

Protesta dels joves antifeixistes contra la presència de 'S'ha acabat' a la UAB. FOTO: ACN

 

L'estand de S'ha Acabat ha rebut la visita del diputat de Vox al Parlament, Albert Tarradas, i la cridòria ha pujat uns decibels. Ha passat el mateixquan ha marxat i també quan els membres de l'organització han recollit la parada.

 

"Ens impedeixen expressar-nos en llibertat"

El responsable d'Universitats de S'ha Acabat, Hugo Escarpa, s'ha queixat de la necessitat d'aquesta presència policial i seguretat privada: "No ens deixen expressar-nos amb llibertat i no poden anar lliurement pel campus, que hauria de ser de tots".

Escarpa ha carregat contra la UAB perquè no ha fet res "per impedir-ho", i perquè passen els anys i fira rere fira "res no ha canviat", ha finalitzat.

 

"No permetrem que grups d'extrema dreta estiguin a qualsevol universitat"

La portaveu nacional del SEPC, Júlia Portet, ha dit que la protesta s'ha desenvolupat "de la millor manera possible" i que l'objectiu de la concentració era "no permetre que grups d'extrema dreta estiguin a qualsevol universitat". Portet ha recordat que l'entitat té "arrels amb grups neofeixistes" i que arran de la seva "estratègia de judicialització" hi ha set casos als jutjats per les accions fetes per "reprimir que no se'ls vol" al campus.

La concentració s'ha dissolt amb la marxa dels membres de S'ha Acabat, que han plegat el material de la parada. No han pogut repartir papers ni informar, donat que el cordó policial impedia que ningú s'hi pogués apropar, un fet que també ha afectat les parades de l'entorn, que s'han quedat sense poder informar de les seves activitats pel bloqueig del pas.

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.