Toc de queda i reunions de deu persones per Nadal, la proposta de mesures del Govern

Salut vol aplicar noves restriccions per a prevenir la pandèmia que hauran d'esperar la benedicció de la justícia

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha anunciat aquest dilluns 20 de desembre noves restriccions per prevenir l'última onada de Covid-19, això sí s'haurà d'esperar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya doni el seu vistiplau. La més destacada és el nou toc de queda d'1 a 6 de la matinada i la limitació a deu persones en reunions privades com els àpats de Nadal. Aquestes mesures entraran en vigor, previsiblament del 24 de desembre i tindrà una vigència de dues setmanes. 

Les altres mesures inclouen el tancament de l'oci nocturn, l'aforament al 50% a l'interior de bars i restaurats i l'aforament del 70% en comerços, cultura, gimnasos i centres esportius.

A més, el Govern continua la campanya de les terceres dosis i anima a la població a seguir-la, sobretot aquells que porten la vacuna Astrazeneca. També recomanen el teletreball tant en l'àmbit públic com el privat.

Patricia Paja, portaveu del Govern, recalca que no tenien intenció d'aplicar mesures especials, "però aquesta última crescuda comença a ser desbordant. Som conscients de l'impacte d'aquestes mesures en unes dates tan assenyalades, però és necessari".

"Això acabarà. Però hem de passar aquest hivern i arribar a una nova normalitat on el virus convisqui amb nosaltres", ha volgut aclarir el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.