Torna a obrir l'oci nocturn sense restriccions d'aforament ni certificat covid

L'oci nocturn ha acumulat més de 600 dies amb la persiana abaixada des de l'inici de la pandèmia i és el sector que més mesos ha estat tancat

L'oci nocturn ha tornat a obrir aquest divendres, aquesta vegada sense restriccions d'aforament ni certificat covid. Les discoteques han pogut aixecar la persiana en el seu horari habitual, fins a les sis del matí, i l'única diferència respecte abans de la pandèmia ha estat l'obligatorietat de la mascareta

Una altra de les novetats de la reobertura de l'oci nocturn és la possibilitat de celebrar concerts als locals a peu dret i sense distància de seguretat. Lluís Torrents, president de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), ha celebrat que pugui tornar la música en directe. "És imprescindible que la gent pugui estar de peu, saltar, cantar, ballar i abraçar-se. És la normalitat que tots necessitem que es recuperi", ha dit. 

Pel que fa a sales obertes, segons la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) a la demarcació de Barcelona aquest divendres a la nit han obert un 80% dels locals i el cap de setmana ja ho faran un 98%. El sector preveu que estigui tot obert a partir de Setmana Santa.

Reobertura sense restriccions

El Govern va aprovar l'1 de febrer la reobertura de l'oci nocturn sense restriccions d'aforament, ni limitacions horàries, ni certificat covid. La portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja, va assenyalar que la "desacceleració" de contagis de coronavirus permetia que discoteques i bars musicals poguessin tornar a l'activitat a partir d'aquest divendres. Els locals es trobaven tancats des del passat 24 de desembre, quan el Govern els va obligar a fer-ho a les portes de Nadal per l'ascens de la variant òmicron.

Més info: Els contagis per Covid-19 continuen en descens a Cerdanyola

De fet, l'oci nocturn ha acumulat més de 600 dies amb la persiana abaixada des de l'inici de la pandèmia i és el sector que més mesos ha estat tancat, 20 dels últims 23. La Fecasarm ha xifrat en gairebé 6.500 milions d'euros les pèrdues de les discoteques. Durant les últimes setmanes de tancament les patronals han reiterat que els locals han patit danys "irreparables" i han demanat un pla de rescat. Després de tot, confien que aquest cop no hi hagi un repunt de casos i sigui la reobertura "definitiva".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.