Les treballadores de neteja del PEM Guiera comencen una vaga indefinida

La vaga de les treballadores de l'empresa Tesco començarà el dimarts 14 de gener


Les treballadores de l'empresa Tesco al Parc Esportiu Municipal Guiera de Cerdanyola del Vallès comencen, aquest dimarts 14 de gener, una vaga indefinida. Les treballadores del sector de neteja de l'equipament esportiu protesten "per les deficients condicions de treball".

Segons ha informat Comissions Obreres (CCOO), qui dona suport a la convocatòria de vaga, les treballadores consideren que els seus contractes a temps parcial són insuficients per efectuar la neteja de l'equipament, que està obert de les 7 fins a 21 h. "Significa excessiva càrrega de treball i risc per a la salut", apunten des de CCOO.

Des del sindicat recorden que quan l'Ajuntament de Cerdanyola va assumir la gestió del PEM Guiera, va subrogar diferents sectors de treball del centre, entre ells els treballs de neteja, que es van subrogar a l'empresa Tesco. CCOO sol·licita a les parts implicades - Ajuntament i Tesco - que es revisin les "condicions de treball per a determinar les càrregues de treball assumibles per les treballadores i l'aplicació del Conveni del sector de neteja d'edificis i locals".

Alhora, CCOO demana que l'Ajuntament de Cerdanyola "controli de forma més directa i estricta la gestió de la neteja i vetlli per les condicions laborals de les treballadores, establint unes condicions mínimes i viables per a poder donar el servei de neteja".