Una trentena de negocis locals tornen a la plaça Abat Oliba per la Fira del Comerç

Cerdanyola Comerç i Serveis tanca la 6a edició de la Fira del Comerç havent recuperat la plena normalitat

El comerç local va ser protagonista el cap de setmana del 4 al 5 de juny en la 6a edició de la Fira del Comerç. Una fira que organitza Cerdanyola Comerç i Serveis i que enguany ha recuperat el format i l'espai habitual després que l'any passat es fes al Parc del Turonet a causa de la pandèmia. 28 comerços de Cerdanyola, tant joves com veterans, van donar a conèixer els seus negocis al públic assistent, a més d'oferir activitats, espectacles i concerts de música en directe. 

Més info: FOTOS: 6a Fira del Comerç

El president de l'associació de comerciants, Xavi Olivé, valora positivament la fira malgrat coincidir amb el pont de la segona pasqua i les altes temperatures: "Teníem ganes de tornar a la centralitat de la plaça de l'Abat Oliba i l'Ajuntament, amb carrers que faciliten la fluïdesa de la gent. En aquest sentit estem contents". Alguns comerços coincideixen que l'afluència no ha estat com la d'altres anys, però que com sempre és un bon aparador del seu producte. 

El comerç que "dona vida"

"Els comerços locals omplen de vida els carrers de Cerdanyola amb el trànsit a peu: si desapareixen aquestes botigues tindrem una ciutat morta, en silenci i sense ànima". Amb aquesta contundència va parlar Xavi Olivé en el discurs d'inauguració de la fira, dissabte 4 de juny. El president de l'entitat va enaltir el comerç local destacant-lo com a peça clau "pel desenvolupament d'una ciutat cohesionada i diversa". Va afegir que el comerç ha d'adaptar-se al món digital, però "sense perdre el factor humà que el caracteritza".

Stands de comerços de la 6a Fira de Comerç. FOTO: Ale Gómez

Stands de comerços de la 6a Fira de Comerç. FOTO: Ale Gómez


Sergi Vilamala, gerent de serveis de comerç de la Diputació de Barcelona, també va participar donant les gràcies al comerç per "donar la vida" en temps de pandèmia. També va destacar la rellevància del comerç local a l'hora de ser més sostenibles amb el medi ambient, recordant la contaminació que suposa el fet de comprar productes internacionalment. La regidora Carme Argé va tancar la presentació ressaltant el "goig" de recuperar la fira.

Un aparador pels negocis nous i veterans

La trentena de comerços associats van promocionar una gran varietat de productes. Spa'l Gos participava per segon any consecutiu després d'estrenar-se l'any passat al Parc del Turonet. En comparació, Antonio troba que aquella edició va ser més exitosa: "Crec que perquè la gent tenia més ganes de sortir". En el seu van oferir degustació de crema de cacau per a gossos i van mostrar els seus snacks personalitzats. 

Stands de comerços de la 6a Fira de Comerç. FOTO: Ale Gómez

Stands de comerços de la 6a Fira de Comerç. FOTO: Ale Gómez


"El nostre públic prové sobretot d'Instagram i a Cerdanyola encara no ens coneixen tant", explica Ares de Tatuajes hechos con amor by Ares que creu que la fira ha estat una bona oportunitat per a donar a conèixer el seu negoci que fa un any que va obrir. La clínica fisioterapèutica Viu Somriu també va aprofitar per a presentar el seu negoci de nova creació: "Donant tríptics i parlant amb la gent hem aconseguit que entenguin què fem", segons Esteve Vilà

Stands de comerços de la 6a Fira de Comerç. FOTO: Ale Gómez

Stands de comerços de la 6a Fira de Comerç. FOTO: Ale Gómez


Altres negocis més consolidats també van aprofitar per a fer caliu i tornar a deixar empremta a la ciutat. Un exemple és la floristeria Casamitjana, l'encarregada enguany de fer les lletres d'arbustos de 'Jo compro local', situades a l'entrada de la fira. El seu estand va promocionar el 50è aniversari de la botiga amb uns números també d'arbust, i a més van vendre flors seques estiuenques i veles aromàtiques. "Ens agrada portar un tast de la nostra botiga, però sobretot interactuar amb els ciutadans", afirma Maria Casamitjana.

Restauració en la 6a Fira de Comerç. FOTO: Ale Gómez

Restauració en la 6a Fira de Comerç. FOTO: Ale Gómez


Alguns establiments de restauració també van portar una part del seu local a la fira. Al llarg del cap de setmana no van parar de servir begudes, entrants calents, pizzes, iogurts i gelats. "És una bona activitat per a fer poble i a més et coneix gent que no viu a prop del teu local", afegeix Susana de Cal Pintxo

Han tornat les activitats

Un reclam especial de la fira que s'ha recuperat enguany són les activitats del programa, organitzades tant per l'associació de Cerdanyola Comerç i Serveis com pels propis negocis socis. És el cas de la clínica fisioterapèutica Viu Somriu amb el taller de pilates, l'espectacle infantil Vivim del cuentu organitzat per la llibreria Lilliput o les mostres de dansa del gimnàs Multi Sport i el Qoreo Dance Studio. "És una manera de mostrar al públic el que fan els comerços, és un win to win", segons Xavi Olivé. 

Activitats de la 6a Fira de Comerç. FOTO: Ale Gómez

Activitats de la 6a Fira de Comerç. FOTO: Ale Gómez


A més, diumenge al migdia l'associació La Mandanga va cuinar una fideuà que els assistents van poder gaudir adquirint un tiquet. Comerç i Serveis va convidar també el Mag Ígor i les bandes Els Torrats i Los Bongos Beat, que van congregar desenes d'espectadors. L'escenari també el va ocupar la comerciant Susana de Dolç i Salat by Susana, que va elaborar un pastís en directe amb el logotip de la fira que tot seguit va sortejar entre el públic. 

En definitiva, aquesta ha estat una edició de conciliació del format habitual tot i no arribar a les xifres pre-pandèmia: "Hem de fer autocrítica. Altres anys hem arribat a ser 55 socis amb estand a la fira", assegura Olivé. 

Estand del Tot Cerdanyola

El Tot Cerdanyola també ha estat present a la fira en un estand on s'han repartit globus, gorres i revistes. A més, en col·laboració amb la rostisseria Andrius, s'ha fet un sorteig un garrinet rostit per a vuit persones valorat en 140 euros. 

Estand del Tot Cerdanyola en la 6a Fira del Comerç. FOTO: Tot Cerdanyola

Estand del Tot Cerdanyola en la 6a Fira del Comerç. FOTO: Tot Cerdanyola


Més info: SORTEIG: El garrinet rostit de la rostisseria Andrius ja té guanyador

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.