Tres empreses de recerca de Cerdanyola, entre les 100 millors startups del país

Les tres empreses que figuren en el top 100 estatal són Fuelium, All Read i Roka Furadada, del Parc de Recerca de la UAB

L'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE) ha inclòs en el llistat de les 100 millors startups de l'any 2023 a Espanya tres empreses cerdanyolenques del Parc de Recerca UABFuelium, All ReadRoka Furadada. Es tracta de 100 projectes innovadors en àmbits capdavanters que van des de la biotecnologia a la intel·ligència artificial passant per energies netes, telecomunicacions, salut, espai, automoció, entre altres.

Fuelium és un spin-off de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC), desenvolupa, produeix i comercialitza bateries ecològiques de paper per dispositiu d’un sol ús. All Read és una empresa derivada de la UAB i el Centre de Visió per Computador, ha desenvolupat un programari que optimitza la traçabilitat de contenidors i altres actius a ports i terminals marítimes. La companyia Roka Furadada desenvolupa i comercialitza principis actius, amb ús terapèutic i/o cosmètic, per protegir contra malalties de la pell relacionades amb la radiació solar.

En aquest top 100 figuren 15 empreses catalanes nascudes a Barcelona Activa (ABLE HUMAN MOTION), La Salle Technova (APOLO ANALYTICS, EARTH PULSE), Parc Agroalimentari de Lleida (IPM ADVICE, UNIVERSAL SMART COOLING), Parc UPC (ELEM BIOTECH, QUSIDE), TecnoCampus Mataró (AIMS MEDICAL, BIEL GLASSES, DOOLE HEALTH), Tecnoparc Reus (BIOPHENOLICS, EHEALTHAI) i, a Cerdanyola, el Parc de Recerca UAB (ALLREAD, FUELIUM, ROKA FURADADA).

L'objectiu del llistat és reconèixer les noves epreses tecnològiques més destacades dels PCTs espanyols i posar en relleu la qualitat i la capacitat emprenedora que es desenvolupa en aquests entorns, així com facilitar el coneixement d'aquestes empreses a potencials entitats inversores interessades en projectes d'alt creixement.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.