Tres rutes a peu per Cerdanyola

Aprofita l'estiu amb aquestes passejades per la serra de Collserola

A l'estiu no només es pot anar a la platja i a la piscina, també podem aprofitar els dies de vacances d'altres maneres. Per això el TOT presenta una alternativa; les rutes per Collserola. La serra es troba a la nostra mateixa ciutat i les passejades permetran que, a més que coneguis millor l'entorn natural del municipi, no estiguis tot el dia estirat prenent el sol!

Les rutes per Collserola es poden fer en família, a peu o en bicicleta; hi ha rutes de més i de menys dificultat, de distàncies més curtes o més llargues... Pots trobar més rutes al web del Parc Natural de Collserola. Troba la que s'adapta més a les teves preferències i anima't.

 

Passejada a la font de Sant Pau

 • Longitud: 10.7 km
 • Temps aprox.: 4 h
 • Dificultat: Mitjana
 • Tipus: A peu
 • Temàtica: Paisatgística, Fotogràfica

 

La font de Sant Pau a Collserola. FOTO; Arxiu del Parc

La font de Sant Pau a Collserola. FOTO; Arxiu del Parc

 

L'itinerari comença a la caseta d'informació del Parc de la Riera i finalitza a Sant Cugat, als voltants de l'escola Europa.

Pot semblar un tòpic o una exageració, però la serra de Collserola reserva racons d'excepcional bellesa que esperen ser descoberts. És el cas de la recòndita font de Sant Pau, enclotada al fons d'un torrent i perduda durant molts anys fins que va ser redescoberta l'any 1997. És un paratge humit i ombrívol que proporciona una serenor especial.

Un altre d'aquests indrets gairebé desconeguts és el que ocupa la peculiar ermita romànica de Sant Adjutori, de planta rodona. Aquest itinerari els enllaça i recorre el sector més septentrional del parc, entre les grans poblacions vallesanes de Sant Cugat i Cerdanyola; transcorre principalment per pistes forestals i camins amples, amb alguna excepció en forma de corriol a la zona de la font de Sant Pau i els turons de can Coll.

 

 

Passejada al Puig de la Guàrdia

 

 • Longitud: 5.1 km
 • Temps aprox.: 1 h 30 min
 • Dificultat: Mitjana
 • Tipus: A peu
 • Temàtica: Paisatgística, Patrimoni arquitectònic, Flora i fauna, Agrícola
Al Puig de la Guàrdia hi ha vista del Vallès Occidental i Oriental. FOTO: Arxiu del Parc

Al Puig de la Guàrdia hi ha vista del Vallès Occidental i Oriental. FOTO: Arxiu del Parc

 

L'itinerari és circular, comença i acaba als voltants de la Masia Can Coll. Ruta agradable i variada per l'extrem més nord del Parc Natural de la Serra de Collserola que ens permet gaudir, des del puig de la Guàrdia, d'unes vistes extraordinàries del Vallès (oriental i occidental) i dels massissos de la serralada litoral, Montseny, Sant Llorenç de Munt, i Montserrat. Passejada a través de pinedes de pi blanc, alzinars, vegetació de ribera i camps de conreu. Es recomana portar bon calçat, aigua els mesos d'estiu, binocles i guies si voleu observar fauna i flora.

 

Passejada per la vall de Sant Iscle i turó de l'Ermità  

 • Longitud: 10.6 km
 • Temps aprox.: 3 h
 • Dificultat: Alta
 • Tipus: A peu
 • Temàtica: Paisatgística, Patrimoni arquitectònic, Flora i fauna, Agrícola
És una ruta de dificultat alta, apta per als més preparats físicament. FOTO; Arxiu del Parc

És una ruta de dificultat alta, apta per als més preparats físicament. FOTO; Arxiu del Parc

 

L'itinerari és circular, comença i acaba als voltants de la Masia Can Coll. Caminada llarga i amb força desnivell acumulat que transcorre i travessa diverses carenes i torrenteres de la part nord del Parc Natural de Collserola. Ambients variats, de tota mena, des dels ambients de ribera amb pollancres i albers espectaculars del torrent de Can coll i de can Cerdà, fins a pinedes, alzinars amb roures , o zones agrícoles.

Grans panoràmiques des de les carenes i recons amables, ombrívols i frescos a la font de can Lloses i la font de can Güell ( o dels Caçadors).

Es recomana portar bon calçat, aigua i quelcom de menjar, binocles i guies si voleu observar fauna i flora. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.