Tret de sortida a la Festa de Tardor 2019

La pedalada de la Penya Blaugrana Jove i el Vermut de Sant Martí han estat les primeres activitats del programa de la Festa de Tardor d'enguany

La Festa de Tardor d'enguany ha donat el tret de sortida aquest diumenge 3 de novembre amb la pedalada popular de la Penya Blaugrana Jove de Cerdanyola i el Vermut de Sant Martí a càrrec de la Comissió de Festes, tot i que oficialment la Festa se celebra el cap de setmana del 8 a l'11 de novembre.  

Més info: FOTOS: La pedalada i el Vermut de la Festa de Tardor

La Festa de la Tardor ha fet honor al seu nom presentant-se durant un matí plujós i amb vent. No obstant això, els ciclistes no s'han fet enrere i, a les 11 h, unes 50 persones han sortit de la plaça de Sant Ramon per recórrer una part de la ciutat en bicicleta. Abel Moreno, president de la Penya Blaugrana Jove, ha afirmat que "tenint en compte la situació climatològica i que s'ha desenvolupat durant un cap de setmana de pont, la pedalada s'ha celebrat amb èxit". 

A més, la Penya Blaugrana Jove explica que de cara a la Festa Major del Roser de Maig tenen preparades novetats com una exposició de les 100 samarretes del Barça, a banda de més pedalades com la d'aquest dia. "El nostre objectiu és fer activitats pel poble i el nostre orgull és veure com els nens i nenes més menuts hi participen", explica Abel Moreno. 

Després de mitja hora de recorregut, els ciclistes han arribat a la plaça de Jaume Grau i Altayó, on s'han sortejat unes entrades per anar a veure el FC Barcelona - RCD Mallorca al Camp Nou entre tots aquells qui vestien la samarreta oficial del club blaugrana. 

A les 12 h la Comissió de Festes de Sant Martí ha acollit una sessió de vermut musical. La celebració del vermut no ha començat amb normalitat. Pocs minuts abans de començar, uns trossos d'escorça d'un arbre han caigut a terra, i alguns dels membres de la Comissió s'han adonat que una branca d'aquest mateix arbre amenaçava en caure. Per evitar el perill de què pogués caure a sobre d'algú, els organitzadors han trucat a la policia local que ha acordonat la zona central de la plaça i han trucat als bombers per enretirar aquesta branca al més aviat possible i celebrar així el vermut sense incidents.

 

 

No obstant això, la celebració del vermut ha seguit amb aparent normalitat als voltants de la plaça. Els músics del grup Jonies Band han començat la seva actuació cantant clàssics de swing o del pop com "Thriller" de Michael Jackson. Més tard, ha actuat la banda Black Bald Woman.

La gent també bevia i picava a la barra, i fins i tot, n'hi ha que s'han animat a ballar. Segons Ramon Sauló, membre organitzador de la Comissió de Festes, la jornada s'ha celebrat amb una "relativa normalitat", ja que no s'ha suspès cap de les actuacions musicals i això ha generat "molt bon ambient i no ha impedit que la gent seguís fent el seu vermut".  

Segons els membres de la Comissió de Festes de Sant Martí, al vermut s'hi haurien apropat aproximadament unes 200 persones durant tot el matí. 

PROGRAMA: Les activitats de la Festa de Tardor del 8 a l'11 de novembre

Enguany, la Festa estarà marcada pel 30 aniversari de l'Escola Roger's, per la celebració dels 40 anys de l'Esbart de Sant Marçal i per les actuacions que acollirà l'envelat de la plaça Sant Ramon, entre les quals hi ha l'espectacle del Mag Lari. 

Més info: PROGRAMA: Ja es coneixen totes les activitats de la Festa de Tardor