La UAB acull la 9a edició de la Fira de voluntariat internacional

La Fira es celebrarà el dimarts 14 de febrer a la Plaça Cívica de l'Autònoma d’11.30 h a 15.30 i comptarà amb nou entitats

El pròxim dimarts 14 de febrer d'11.30 h a 15.30, Lafede.cat organitza la novena edició de la Fira de voluntariat internacional anomenada #TornaCanviada. Per primera vegada, la fira es mou a la Plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona a Cerdanyola del Vallès i participaran nou organitzacions federades amb propostes de voluntariat internacional de curta i llarga durada.

La fira #Tornacanviada és una oportunitat per conèixer de primera mà les diferents propostes de les entitats especialitzades en voluntariat internacional, així com per resoldre dubtes i inquietuds en relació amb la planificació, la formació prèvia i els requisits necessaris per fer una estada. L'any 2019 van viatjar 460 persones voluntàries amb alguna de les organitzacions federades mentre que l'any 2022 ho van fer 123 persones. Aquesta davallada és fruit de la pandèmia de la Covid-19, que va provocar l'aturada de les propostes de voluntariat durant el 2020 i 2021. De manera progressiva, s'ha restablert l'activitat de les organitzacions.

Cartell 9a edició Fira Voluntariat Internacional a la UAB

Cartell 9a edició Fira Voluntariat Internacional a la UAB

 

Les nou entitats que hi participaran són les següents: Associació Acció Internacional Action Peace (IAP), Associació Catalana per la Pau (ACP), Bosco Global, Enginyeria Sense Fronteres, FISC, Intered Catalunya, SED Catalunya, Servei Civil Catalunya i Setem Catalunya. També hi serà present la Fundació Autònoma Solidària que ha col·laborat en l'organització d'aquesta edició i que oferirà les seves propostes de voluntariat dins de la UAB. Per assistir-hi, no cal inscripció prèvia.

Les nou entitats ofereixen propostes de voluntariat a 26 països d'arreu del món: Argentina, Bolívia, Brasil, Colòmbia, Costa d'Ivori, Dominicana, El Salvador, Equador, Espanya, Filipines, Guatemala, Índia, Itàlia, Líban, Madagascar, Melilla, Mèxic, Moçambic, Nicaragua, Palestina, Paraguai, Perú, RD de Congo, Ruanda, Senegal i Tanzània.

Els interessats disposen de més informació sobre el Voluntariat internacional al web de lafede.cat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.