La UAB atorga set beques Impuls per facilitar la mobilitat d'estudiants amb discapacitat

Es tracta d'una iniciativa de la Fundació Autònoma Solidària i el Consell Social de la UAB

Set estudiants de la UAB es beneficiaran, aquest curs 2023-2024, de les Beques Impuls, una iniciativa de la Fundació Autònoma Solidària i el Consell Social de la UAB, que col·laboren des de l'any 2007 per atorgar recursos econòmics a estudiants amb discapacitat per tal de facilitar-los la mobilitat en cas que requereixin assistència per arribar al campus. Aquests ajuts volen contribuir a l'objectiu de la Universitat que ha definit el rector Javier Lafuente en la VI Jornada institucional en commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

L'acte, que va tenir lloc el passat 28 de novembre al Rectorat, va comptar també amb la intervenció de Marc Òrrit, estudiant del Grau en Gestió de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles, que va parlar en nom dels beneficiaris d'aquest programa. Òrrit ha agraït "sincerament" la concessió d'aquests ajuts, que ens recorden que les persones amb discapacitat "no estan soles" perquè, segons les seves paraules, "hi ha persones i institucions que creuen en nosaltres". I va matitzar que les beques Impuls representen "un bé per al conjunt de la societat" ja que les persones beneficiades podran contribuir al progrés social aplicant-hi el seu coneixement.

El rector, per la seva banda, va declarar que "admira" la voluntat dels estudiants becats i ha animat al conjunt de la comunitat universitària a informar de tot allò que no funcioni a la universitat en termes d'accessibilitat i igualtat d'oportunitats. Lafuente es va referir al paper desenvolupat pel programa PIUNE de la FAS i per l'Observatori per a la Igualtat de la UAB, va explicar que hi ha actualment 850 estudiants amb discapacitat a la UAB i va reivindicar que les administracions dotin de més recursos a les universitats per cobrir totes les necessitats de l'alumnat per assolir la igualtat d'oportunitats.

Van participar també a l'acte la secretària general de la UAB, Esther Zapater; la vicerectora d'Alumnat i Ocupabilitat, Anabel Galán; el director de la FAS, Jordi Prat; i la presidenta de la Comissió Acadèmica del Consell Social de la UAB, Montserrat López. I, en el mateix acte institucional, la professora Anna Matamala, del Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental de la UAB, va oferir la conferència «Fem xarxa per a una comunicació accessible: recerca i transferència», durant la qual, va presentar el projecte ATHENA del grup TransMedia Catalonia, centrat en la recerca sobre les traduccions audiovisuals i l'accessibilitat a la informació en diferents suports.

 

Setmana Artística Inclusiva

En paral·lel, la UAB organitza aquests dies la a tercera edició de la Setmana Artística Inclusiva. El 29 de novembre, a les 12 h, la Sala Cinema de la UAB acollirà la projecció del documental Venim a crear. Institucions artístiques per a tothom i un debat sobre espais artístics inclusius, en el qual participaran professionals i usuaris de diferents institucions artístiques i educatives. I el 30 de novembre, a les 13 h, a la Sala Teatre de la UAB, tindrà lloc l'espectacle inclusiu de dansa teatre Parlem-ne, de la Companyia Vero Cendoya, que ha rebut el Premi al Millor Espectacle de Dansa als Premis Teatre Barcelona 2023.

 

Cerdanyola commemora el Dia Internacional de les persones amb Diversitat Funcional

Cerdanyola commemorarà un any més el Dia Internacional de les persones amb Diversitat Funcional amb un acte central el diumenge dia 3 de desembre. A més, durant el mes de novembre i desembre es portaran a terme altres activitats esportives, artístiques i xerrades sobre la discapacitat. La intenció de l'Ajuntament i de les entitats participants serà normalitzar el paper de les persones amb diversitat funcional a la societat. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.