La UAB, entre les 100 primeres universitats del món en 10 disciplines

La UAB destaca, especialment, en les àrees de Ciències

L’edició de 2023 del QS World University Rankings by Subject situa la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) entre les 100 millors universitats del món en 10 disciplines: Antropologia, Arqueologia, Economia i Econometria, Educació, Geografia, Idiomes Moderns, Lingüística, Matemàtiques, Sociologia i Veterinària. A més, la UAB està entre les 200 primeres universitats en 35 de les 54 disciplines científiques classificades per QS, les mateixes que en l’edició anterior.

Millora dels resultats

Pel que fa a la classificació per grans àrees de coneixement, la UAB millora posicions en 2 dels 5 àmbits analitzats respecte de la darrera edició, i està entre les 100 primeres en 3 àmbits. Així, se situa en la posició 91 en Arts i Humanitats (abans 118), en la 99 en Ciències Naturals (abans 117), en la 95 en Ciències Socials (abans 92), en la 150 en Ciències de la Vida i Medicina (abans 133), i en la 228 en Enginyeria i Tecnologia (abans 212). En el conjunt d’Espanya, 10 universitats se situen entre les 100 primeres en algun dels grans àmbits: la UB i la UAB, en 3 àmbits; la UCM, en 2 àmbits, i la UPF, la UAM, la URL, la UC3, la Universitat de Navarra, la UPM i la UC, en 1 àmbit de coneixement.

Pel que fa a les disciplines científiques, la UAB lidera les universitats espanyoles en 6 matèries: Antropologia, Geografia, Lingüística, Matemàtiques, Sociologia i Veterinària, i se situa entre les 3 millors en 27 de les 37 matèries en què ha estat classificada.

QS publica anualment, des de 2011, el rànquing QS World University Rankings desglossat per disciplines científiques. Aquest rànquing, d’aparició posterior al global, ordena les millors universitats del món en 54 disciplines científiques amb l’objectiu d’ajudar els futurs estudiants a identificar les universitats capdavanteres en un àmbit d’estudi determinat. El nombre d’universitats analitzades varia segons cada especialitat, de les 2.816 d’Arts i Disseny fins a les 521 de Biblioteconomia, i representen més de 160 països.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.