La UAB, entre les 100 primeres universitats del món en 10 disciplines

Les disciplines són Antropologia, Arqueologia, Economia i Econometria, Educació, Geografia, Idiomes moderns, Matemàtiques, Sociologia I Veterinària

L’edició de 2024 del QS World University Rankings by Subject situa la Universitat Autònoma de Barcelona entre les 100 millors universitats del món en 10 disciplines: Antropologia (51-100), Arqueologia (51-100), Economia i Econometria (77), Educació (89), Geografia (51-100), Idiomes moderns (72), Matemàtiques (97), Sociologia (66), Veterinària (27) i Lingüística (62). 

En l’àmbit estatal, la UAB lidera les universitats espanyoles en 5 matèries: Lingüística, Sociologia, Veterinària, Geografia i Antropologia (en aquestes dues matèries comparteix la primera posició amb altres universitats) i se situa entre les tres millors posicions en 25 matèries més.

Pel que fa a la classificació per grans àrees de coneixement, la UAB passa de la posició 95 a la 93 mundial en Ciencies Socials, l’única gran àrea on la universitat es troba entre les 100 primeres del món. Se situa en la posició 109 en Arts i Humanitats, en la 118 en Ciències Naturals, en la 151 en Ciències de la Vida i Medicina, i en la 236 en Enginyeria i Tecnologia.

QS World University Rankings

QS publica anualment, des de 2011, el rànquing QS World University Rankings desglossat per disciplines científiques. La classificació ordena les millors universitats del món en 5 grans àrees de coneixement i en 55 disciplines científiques amb l’objectiu d’ajudar els futurs estudiants a identificar les universitats capdavanteres en un àmbit d’estudi determinat. El nombre d’universitats analitzades en aquesta edició ha estat de 4.982 a 149 països.

El rànquing està basat en les dades de la darrera edició del rànquing general, on la UAB se situa en la posició 149 mundial i com a primera de tot l’Estat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.