La UAB és la universitat de referència al país en captació de fons europeus

La Universitat Autònoma de Barcelona obté 62,2 M € de finançament d'Horitzó Europa per a projectes de recerca i innovació

La Universitat Autònoma de Barcelona ha obtingut 62,2 milions d'euros de finançament per a un centenar de projectes de recerca i innovació, en els tres primers anys del programa Horitzó Europa 2021-2027. Aquesta xifra suposa un 47 % més respecte als primers tres anys del programa anterior, l’Horitzó 2020, i posiciona la universitat com la primera d'Espanya en captació de fons europeus.

Horitzó Europa és l’instrument fonamental d’inversió en R+D+i d'Europa, pel qual la Unió Europea (UE) busca enfortir les bases científiques i tecnològiques de tots els estats membres en el període entre 2021 i 2027.

Un alt finançament en ciència

Del finançament obtingut, 50,4 M € corresponen al pilar Ciència excel·lent, destinat a reforçar i ampliar la base científica de la UE, i invertits pel Consell Europeu de Recerca (ERC) i Marie Sklodowska-Curie (MSCA). La UAB és també la primera universitat espanyola amb més finançament de l’ERC: 24 projectes han permès la captació de 41,3 M €, un 78 % més que durant el primer trienni de l’Horitzó 2020. Per a les 24 accions MSCA obtingudes la dotació ha estat de 7,41 M €.

Pel que fa al pilar dedicat als desafiaments globals i la competitivitat industrial europea, l’import captat s’eleva a gairebé 10,3 M € per a un total de 35 projectes, amb especial presència als clústers centrats en Cultura i la Societat Creativa i Inclusiva; Alimentació, Bioeconomia, Recursos Naturals, Agricultura i Medi Ambient; Clima, Energia i Mobilitat i Espai i Industria Digitals. Al pilar que dona suport a la innovació en la creació de mercat i el creixement de pimes innovadores, els fons assolits per a quatre projectes pugen a 1,5 M €.

La UAB referma amb aquestes dades el seu paper com un dels principals agents del sistema de recerca i coneixement, tant a Catalunya com a Espanya, i com un potent pol d’atracció de talent internacional. Amb 4.200 professors i investigadors i més de 40.000 estudiants, la Universitat va ocupar la primera posició de l’Estat, la 60a d’Europa i 149 del món al rànquing QS World University Rankings 2024.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.