La UAB obrirà un espai saludable i sostenible

La Universitat Autònoma de Barcelona gaudirà, a partir del proper mes de setembre, d'un nou espai saludable i sostenible

La Universitat Autònoma de Barcelona, obrirà a partir del pròxim mes de setembre, un nou Espai Saludable i Sostenible (SiS) a l'avinguda de l'Eix Central. Amb això, la universitat pretén crear un nou ambient sense sorolls i fums, de qualitat, amable i segur, on la prioritat serà la mobilització de les persones i on s'afavorirà la socialització i la pràctica d'activitats socials i esportives.

El projecte s'emmarca dins del Pla Campus Saludable i Sostenible i el Pla de Mobilitat de la UAB i pren com a valors l'accessibilitat, la seguretat, la sostenibilitat, l'equitat i la salut.

El nou espai tindrà dos àmbits, un entre els edificis B i C reservat principalment als vianants, bicicletes i patinets, amb jardineres, bancs, taules i espais dedicats a activitats esportives i culturals, i amb poca mobilitat de vehicles. I un altre, entre l'edifici B i la Plaça Cívica, també per a vianants i per als usuaris dels aparcaments situats en aquell espai, motocicletes, vehicles de mobilitat reduïda i serveis de correus i transport de mercaderies.

Modificació de les línies d'autobusos

A causa de la creació d'aquest espai, s'ha modificat el trajecte de les línies de bus del campus tant les interurbanes com les internes i s'han optimitzat els recorreguts, per tal que tota la comunitat tingui una com a màxim a cinc minuts a peu.

A més, per tal que, el projecte estigui totalment disponible a principi del curs vinent, la circulació per l'Eix Central quedarà restringida a partir del 19 de juliol, data en què els busos ja realitzaran el seu nou recorregut.

Campus SiS

És un projecte que va adreçat a totes les persones que estudien i treballen a la Universitat. Inclou 70 actuacions amb un elevat grau de transversalitat, que tenen com a missió millorar la salut de la comunitat universitària. El Pla de campus saludable s'inspira en els principis i els valors de la UAB, en les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i en la proposta d'actuació de la Xarxa Catalana d'Universitats Saludables (US.CAT), a la qual es va adscriure la UAB el març de 2010.

Els antecedents del Pla de campus sostenible són els plans d'acció per a la sostenibilitat de la UAB que, d'ençà de l'any 2002, s'han implementat a la Universitat. Disminuir les emissions globals de gasos d'efecte d'hivernacle generades pel centre i assolir una universitat més sostenible, són els principals objectius.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.