La UAB, primera universitat de l'Estat en el rànquing QS World University Rankings

La Universitat Autònoma de Barcelona ha pujat a la posició 178 mundial

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha pujat a la posició 178 mundial en el rànquing QS WUR 2023, una millora de 31 posicions respecte de la 209 de l'edició anterior. En l'àmbit estatal, la UAB se situa com a la primera de les universitats espanyoles.

Les dades també mostren que, tot i que la posició de la UAB ha anat variant al llarg del temps, el percentil on se situa va millorant any rere any. La UAB està actualment dins del 12,5% de les millors universitats del món, mentre que el 2004 estava en el percentil 20,5% tot i ocupar la posició 173 al rànquing, a causa de l'increment en el nombre d'universitats que s'avaluen.

Bona reputació entre acadèmics

La UAB continua gaudint d'una bona reputació acadèmica entre els acadèmics d'altres universitats, amb 62,2 punts. Aquest fet és fonamental per explicar la posició de la UAB al rànquing global, ja que aquest indicador representa el 40% de la puntuació total. El rànquing també té en compte la puntuació obtinguda en l'àmbit de la recerca, les cites normalitzades per acadèmic i els artícles publicats des de la universitat.  També es tenen en compte criteris d'internacionalització. 

Per a l'elaboració del rànquing, que classifica les 500 millors universitats de tot el món, QS sol·licita directament a les universitats dades del darrer curs (2021-2022) i obté el nombre de cites dels darrers sis anys a partir de la informació de la base de dades científica SCOPUS d'Elsevier. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.