D'Ucraïna a Cerdanyola: un grup de dansa ucraïnès actuarà a l'Ateneu

La Companyia Nacional de Dansa d'Ucraïna 'Virsky' farà una actuació al Teatre Ateneu

Ja són 4 milions de persones refugiades que han hagut d'abandonar el seu país després de l'inici de la invasió de l'exercit rus, segon dades d'ACNUR. Algunes d'aquestes persones són els ballarins de la Companyia Nacional de Dansa d'Ucraïna 'Virsky', que el 9 d'abril actuarà al Teatre Ateneu com a espectacle solidari amb el seu poble. En paral·lel, a Cerdanyola s'ha iniciat una campanya coordinada pel Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat per organitzar activitats per recaptar fons. 

Dansa des d'Ucraïna

Aquest cap de setmana, Cerdanyola acull un nou espectacle solidari. Aquest cop, serà a càrrec de la Companyia Nacional de Dansa d'Ucraïna 'Virsky', el dissabte 9 d'abril a les 19.30 h i al Teatre Ateneu. La formació va sortir d'Ucraïna quan va esclatar el conflicte i han començat una gira per diferents països d'Europa

La venda de localitats es farà a les tardes, des del 4 d'abril fins el dia 9 d'abril de 18 a 20 h. En aquest horari també es pot contactar a l'Ateneu amb Vitaly, representant de la Companyia Nacional de Dansa d'Ucraïna.

Recollida d'ordinadors

La Parròquia de Sant Martí i l'ONG Labdoo organitzen una campanya de recollida d'ordinadors per a refugiats d'Ucraïna i entitats que els puguin necessitar. Des de la Parròquia es fa una crida a les famílies de Cerdanyola que tinguin ordinadors en desús o obsolets perquè els portin a la Parròquia. Seran formatejats, actualitzats i enviats a famílies d'Ucraïna que han fugit del conlifcte al seu país.

Des de les dues entitats demanen la col·laboració de voluntaris per recollir, lliurar o acondicionar els equips informàtics. Es pot contactar amb les entitats o oferir equips escrivint a labdoo@parroquiasantmarti.net o a la mateixa parròquia (610351844).

Campanya local

El Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat, entitats de la ciutat i l'Ajuntament han posat en marxa una campanya d'accions solidàries amb la població afectada pel conflicte a Ucraïna. La finalitat de la campanya és doble. D’una banda, recaptar fons per cobrir les necessitats de la població a Ucraïna i d’altra, sensibilitzar a la població envers la cultura de la pau.

La campanya anima la ciutadania a participar i col·laborar en les activitats suggerides per les diferents entitats del municipi entorn aquesta situació d'emergència. Les entitats poden organitzar activitats solidàries notificant el Consell a través d'aquest formulari i totes les iniciatives es recolliran al web www.cerdanyola.cat/ucraina.

A més a més, s'han habilitat números de compte bancaris per fer donacions econòmiques. "La millor manera d'assegurar-se que els fons arriben a destí convertits en ajuda real és vehicular-los a través d'organitzacions que treballen a terreny", destaquen des del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat. alhora que recomanen fer les donacions tant públiques com privades als números de compte que ha habilitat el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament: Codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531; Codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627. Per tal que es destini al conflicte armat a Ucraïna, cal incloure el concepte: Campanya 3699-Crisi Ucraïna.

Fins ara, s’han organitzat iniciatives solidàries com la xocolatada de la Plataforma d’Ampas, que va recaptar 1.600€, o el concert solidari del Jokers Hause que va recollir 170 kg de roba, 250 kg d’aliments i 550€. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.