La vaga dels lletrats de l'administració de justícia també afecta els jutjats de Cerdanyola

Es mantenen serveis mínims com els jutjats de guàrdia, les actuacions per violència de gènere o que afectin menors d'edat

El dimarts 24 de gener va arrencar la vaga indefinida dels lletrats de l'administració de justícia, els antics secretaris judicials. Segons el Ministeri i la Conselleria de Justícia, la primera jornada va seguiment del 28,23% de 4.300 a tot l'estat i del 25% de 641 a Catalunya. Els LAJ dels jutjats de Cerdanyola del Vallès també han secundat la vaga.

Després de dues aturades el novembre i desembre passats, els lletrats han decidit anar a la vaga indefinida aquest gener per denunciar que el Ministeri de Justícia no ha mogut fitxa per atendre les seves reivindicacions, entre les quals n'hi ha que progressivament han assumit més càrrega de feina, però no han millorat les condicions salarials i volen que s'equipari amb la de jutges i fiscals.

En el cas dels Jutjats de Cerdanyola, la totalitat de lletrats de l'administració de justícia han secundat la vaga – un total de 8 persones – i, des d'ahir, s'estan duent a terme els serveis mínims, segons fonts del mateix grup de lletrats. Durant la primera jornada de vaga es van registrar els primers ajornaments de judicis i es preveu que, si no es desconvoca la vaga, l'agenda judicial es vegi molt afectada. Durant els dies d'aturada només es mantenen els assenyalaments considerats essencials i seguint el decret de serveis mínims. Els serveis essencials són els de guàrdia, les mesures cautelars o provisionals, els judicis o compareixences de causes amb pres, les actuacions del Registre Civil, les actuacions relacionades amb la violència de gènere i les actuacions processals ja assenyalades amb intervenció d'un menor d'edat o d'una persona amb la capacitat modificada judicialment.

Els lletrats de l'administració de justícia a Cerdanyola abans d'iniciar la vaga. FOTO: Cedida

Els lletrats de l'administració de justícia a Cerdanyola abans d'iniciar la vaga. FOTO: Cedida

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.