La vaga del servei de neteja es resol amb augments salarials

Els treballadors de Prezero, empresa encarregada del servi públic de neteja, van desconvocar la vaga després d'arribar a un acord amb l'empresa

Els treballadors de l’empresa Prezero, encarregada de la gestió del servei de neteja de Cerdanyola, van desconvocar la vaga indefinida el passat dijous 28 d’abril de matinada.  El Comitè d’Empresa, format per CCOO, UGT i CGT, va arribar a un acord amb l’empresa per pactar increments salarials i el manteniment de condicions socials. 

Dos dies de vaga

La vaga va començar el dimecres 27 d’abril després d’uns dies convocada i pendent de negociacions amb l’empresa. La vaga va tenir un seguiment del 100% del conjunt de treballadors, que demanava a la companyia millores en les condicions de treball i salarials per al conjunt de treballadors. Tot plegat va esclatar davant l’anunci de l’empresa d’una reducció de salaris. Abans d’arribar a la convocatòria de vaga, des del conjunt sindical expliquen que han passat mesos de negociació del nou conveni laboral. 

Acord abans de la Festa Major

Durant els dos dies que va durar la vaga, el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat va decretar serveis mínims, però l’impacte de la manca de servei es va fer evident les primeres hores. El dijous 28 d’abril, un representant dels treballadors va participar en l’Audiència Ciutadana de l’Ajuntament de Cerdanyola. El consistori va fer de mediador en el conflicte que afectava un servei públic essencial. 

Finalment, la negociació de dijous nit va portar a un acord que contempla una pujada salarial de l’1,5% al 2021, un augment del 4,5% pel 2022, increment de l’IPC pel 2023 amb referència IPC definitiu 2022 i augment IPC al 2024 amb referència IPC definitiu 2023. “A més es mantindrà al conveni els complements i la regulació actualment vigent respecte a la Incapacitat Temporal, com defensava la representació unitària sindical davant la proposta de l’empresa de fer-ho desaparèixer o fer-ho servir com a condicionant per qualsevol increment salarial”, expliquen des del Comitè d’Empresa. Prezero i els treballadors també s’han compromès a estudiar fórmules per fer possible la disminució al centre de treball de les incapacitats temporals "aprofundint en mecanismes de la protecció de la salut laboral a la feina".

Des del Comitè de Vaga es feliciten "per haver aconseguit fer entrar en raó a l’empresa d’una banda i per la lluita unitària dels treballadors i treballadores que ha fet possible aquesta clara victòria en un context i unes condicions molt adverses”. “Amb els compromisos de l’Ajuntament d’adaptació del contracte amb l’empresa concessionària i amb les aportacions i cessions de la pròpia empresa hem pogut arribar a un bon acord que satisfà en un grau important els que eren les nostres justes aspiracions”, conclouen.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.