El Vallès Occidental obté subvenció per a projectes d'aprofitament alimentari

L'Agència de Residus de Catalunya ha atorgat 50.000 € a la comarca per promoure la reutilització de residus més enllà de les escoles

El Consell Comarcal del Vallès Occidental portarà a terme el projecte “Reduint el Malbaratament Alimentari als hospitals; Reinventant l'entrega dels aliments”. La comarca rebrà prop de 50.000 euros, facilitats per l’Agència de Residus de Catalunya, amb la finalitat de promoure projectes de prevenció i preparació per a la reutilització de residus municipals entre aquest any i el 2024.

La intenció és elaborar actuacions que complementen les iniciatives ja consolidades a la comarca com el Recooperem -l'aprofitament d’excedents alimentaris a menjadors escolars per a redistribuir-los a través dels bancs d’aliments-, i el Mercat Circular d’aprofitament de la fruita i verdura al mercat comarcal Mercavallès.

La restuaració col·lectiva en el punt de mira

Entre les actuacions més destacables es contemplen pràctiques de reducció de malbaratament alimentari amb les empreses de restauració col·lectiva, especialment en hospitals. D’aquesta manera es vol consolidar l’expansió del projecte més enllà de l’àmbit escolar, incidint en grans empreses i en espais que compten amb menjadors col·lectius. Empreses dels municipis de Castellar del Vallès i Palau-solità i Plegamans ja s'han incorporat enguany al projecte. 

La iniciativa també preveu la realització de proves pilot de redistribució dels aliments, a més de tallers didàctics i pràctics sobre aprofitament alimentari adreçats a joves i famílies de les escoles, també a la ciutadania en general. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.