Un videojoc per detectar casos d’assetjament escolar, guanyador del primer Cerdanyola Talent Factory

Aquest curs s'ha estrenat el projecte Talent Factory d'emprenedoria a Cerdanyola

Les creadores del videojoc Psycho Game, Andrea Olivares i Judith Santasusana, han guanyat el primer premi de la primera edició del Cerdanyola Talent Factory. Es tracta d'una aplicació per detectar casos d'assetjament escolar entre alumnes de Primària. Els guardons es van entregar en una gala al Teatre Ateneu, l'11 d'abril. 

"El Cerdanyola Talent és un programa destinat a fomentar la cultura emprenedora dels alumnes dels centres de secundària de la ciutat impulsat per l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès amb el suport de la Diputació de Barcelona i dirigit per Talent Factory", explica el consistori. Aquesta setmana s'han entregat els premis entre els 10 equips finalistes. Durant les últimes setmanes, cada grup ha comptat amb l'assessorament d'empresaris i professionals locals. 

Els premis

El projecte guanyador d’aquesta primera edició ha estat Psycho Game, presentat per Andrea Olivares i Judith Santasusana de la Fundació UAB ha comptat amb l’ajuda del seu mentor, Lluis Sisquella de Sisquella Grup, es tracta d’un videojoc per a alumnes d'escola primària desenvolupat per psicòlegs perquè, a partir d'interaccions, es puguin detectar casos d'assetjament escolar. “Moltes vegades som desconeixedors de casos d'assetjament escolar perquè als nens els fa por explicar què els passa o com se senten, o simplement no saben expressar-ho. Amb el videojoc ells simplement passen una bona estona mentre que els docents poden detectar casos a partir dels resultats”, expliquen les joves. El premi és un viatge a Sillicon Valley (San Francisco), amb un programa de visites a les empreses més representatives de sectors innovadors com Google, Facebook o la Universitat de Standford

El premi al segon millor projecte ha estat per a Laura Pérez i Mar González de l’Institut Forat del Vent amb el projecte Éntomos. Mentoritzades per Ramón Jané d’Ercros, la seva idea de negoci es tracta d’una empresa d’alimentació basada en insectes, que inclou també una app de venda i fins i tot plans individualitzats de dieta. El premi és un viatge de tres dies a Brussel·les amb visita als centres d’emprenedoria, vivers d’empreses i seus d’empreses reconegudes.

El tercer premi ha estat per al projecte Mental Health is Life, una App sobre salut mental adreçada especialment als adolescents, creada per Shira Ruiz i Laura Martínez de l’Institut Gorgs i mentoritzades per Marta Moseguí de Natura Bissé. En aquest cas, les guardonades es van emportar un programa de visites als principals punts de l’ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona, anomenat Barcelona Enterpreneur Day.

A més, en aquesta primera edició del Cerdanyola Talent, s’ha volgut fer una menció especial a l’equip Elfos del Centre de Formació i Treball Flor de Maig, que han estat mentoritzats per Aurora Redondo de F.R. El grup s’emporta com a premi un dia a Port Aventura, com a recompensa pel seu treball en el projecte empresarial Mobles per Somiar i per crear els guardons de la primera edició del Cerdanyola Talent Factory de forma artesanal. Tot l’alumnat que va arribar a la final va rebre un diploma de participació de mans d’Anna Gener, CEO de Savills Barcelona i una de les dones empresàries més influents a tot el país, que va actuar com a madrina de la gala final.

Mentors i col·laboradors

L'acte a l'Ateneu va comptar amb la presència de l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, del regidor d’Educació, David González, així com representats d’empreses col·laboradores i mentores. L’alcalde va destacar que tot i que no tots els participants rebran premi, el benefici de la iniciativa és comú: “Hem guanyat tots i totes nosaltres, empreses mentores, empreses col·laboradores, equip de Talent Factory i també l'ajuntament, perquè hem compartit amb vosaltres el procés d'aprenentatge i experiència amb el que hem après al vostre costat”.

En la primera edició del Cerdanyola Talent Factory han participat un total de 650 alumnes de 4t d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatiu dels centres: Institut Banús, Escola Escaladei, Escola FEDAC Cerdanyola, CEE - CFT Flor De Maig, Institut Forat del Vent, Institut Gorgs, Institut Jaume Mimó, Col·legi Montserrat, Escola Ramón Fuster i CFP Fundació UAB. Com a mentors han participat les empreses Natura Bissé, Sisquella Grup, Rosa Gres, Catalònia Fundació, Enchufing, Ercros, FR, Grassoler, Maranges, Moreda Riviere i Trison Scent.

El programa ha comptat també amb el suport imprescindible de grans col·laboradors com Aigües de Barcelona, AMB, Acció de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, Fundación Inserta (ONCE), Fundación Port Aventura, la UAB, la UPC i la UPF, MWC o l’associació Cerdanyola Empresarial, entre d’altres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.