Agents Rurals enxampen l'incendiari del Turó de Montcada mentre intentava calar foc a Collserola

El detingut és el presumpte responsable de cinc incendis forestals provocats durant els mesos de juliol i agost a la mateixa zona

Membres del Cos d’Agents Rurals de l’Àrea Bàsica del Vallès Occidental van detenir el dimarts 6 d’agost al Parc Natural de Collserola un home de 58 anys, de nacionalitat espanyola i amb domicili a Montcada i Reixac, com a presumpte autor de cinc incendis forestals. Els incendis van ser provocats durant els dies 1,17,25 i 31 de juliol i 4 d’agost a la mateixa zona del Turó de Montcada, segons informa el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Els Agents Rurals, a partir del tercer incendi, en observar característiques similars i que tots s’havien originat a la mateixa zona, van iniciar un dispositiu especial de vigilància que va permetre identificar al seu autor dies després, mentre calava foc dins d’un bosc situat a l’interior del Parc Natural de Collserola, motiu pel qual fou detingut, amb la col·laboració de la Policia Local de Montcada.

El detingut havia posat un artefacte retardant consistent en una metxa i llumins, el qual fou intervingut immediatament pels agents actuants en el moment de la seva detenció. Ara, el detingut passarà a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Cerdanyola del Vallès.