Cau un grup criminal que robava amb força a domicilis de Cerdanyola

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre dels sis membres de l'organització delictiva, mentre els altres dos han fugit de l'estat espanyol

Els Mossos d'Esquadra van desarticular el 18 de desembre un grup criminal responsable de 27 robatoris amb força a domicilis del Vallès Occidental, Baix Llobregat i Osona. El mateix 18 de desembre els policies van realitzar l'entrada i escorcoll al domicili dels arrestats i al pis els agents va localitzar diferents objectes i indicis que relacionarien els arrestats amb robatoris a Cerdanyola del Vallès. 

Quatre dels sis membres de l'organització delictiva van ser detinguts mentre que els altres dos lladres han fugit de l'estat espanyol.  Es tracta de sis homes de nacionalitat albanesa d'entre 32 i 34 anys, especialitzat a cometre aquest tipus de fets delictius.

La investigació es va iniciar el 25 d'octubre, quan diversos veïns van alertar al 112 que havien vist un home amb una actitud estranya al parc del comunitari de l'immoble. Un agent fora de servei també va detectar la presència d'aquest individu i es va apropar per identificar-lo, però aquest en veure's sorprès el va empentar i va intentar fugir del lloc. El policia, però, el va reduir fins que una dotació policial va arribar i se'l va portar detingut a comissaria.

Els policies van determinar que l'home acompanyava a altres dues persones que havien violentat dos pisos de l'immoble. Els lladres havien escalat pels balcons, havien forçat les portes exteriors i s'havien endut joies, diners i altres objectes de valor dels dos domicilis.  Només tres membres del grup es desplaçaven en vehicle fins a la zona escollida per actuar. Un feia les tasques de conductor, mentre que els altres dos vestits amb roba fosca s'amagaven a la part posterior del cotxe, per tal de no ser detectats per les càmeres de seguretat que trobessin durant el desplaçament.

Un cop havien arribat a la zona escollida per actuar, feien una parada en una zona boscosa o aïllada dels habitatges escollits per assaltar. En aquest moment i aprofitant les últimes hores de sol del dia, les dues persones que estaven amagades als seients posteriors baixaven del vehicle per aproximar-se a peu fins als objectius.

El conductor marxava de la zona d'actuació per esperar-se durant hores, en una zona allunyada del punt d'arribada, mentre els altres violentaven els domicilis. El punt de recollida l'establien en un lloc diferent del d'arribada, en un lloc proper a una via ràpida de sortida i de difícil detecció per patrulles o controls policials. Després els tres lladres, amb el botí, tornaven al seu domicili del carrer Perafita de Barcelona.

Els lladres van cometre 25 altres robatoris en diferents domicilis de Terrassa, Sant Esteve Sesrovires, Llinars del Vallès i Tona. Els quatre arrestats, després d'haver passat a disposició judicial, es troben en presó provisional.