Una cerdanyolenca té un accident greu tornant de la feina i la multen per saltar-se el confinament

La Xènia, veïna de Cerdanyola, ha explicat a El món a RAC1 que va patir un accident gairebé mortal el gener de 2021 perquè l'asfalt estava glaçat

Una veïna de Cerdanyola del Vallès, la Xènia, va tenir un accident gairebé mortal el passat 9 de gener de 2021 mentre tornava de la feina i ara ha rebut dues multes per pagar els desperfectes de l'autopista i per saltar-se el confinament. La cerdanyolenca ho ha explicat aquest dimarts 4 de gener a El món a RAC1, destacant que en el moment del greu accident ningú va demanar-li el justificant de desplaçament.

Accident gairebé mortal

La Xènia, de 21 anys, ha explicat a RAC1 que quan tornava de la feina des de Terrassa en direcció a Cerdanyola a quart de deu del vespre, un tram de la C-58 es va glaçar pel fred causat pel temporal Filomena que afectava Catalunya el gener de l'any passat. El cotxe de la cerdanyolenca va patinar i va perdre el control del vehicle, que va acabar fent diverses voltes de campana. "A l'hospital em van dir que, malauradament, veuen sovint accidents com el meu i que en sortim vius un de cada vint", ha dit la cerdanyolenca. Tot i que el cotxe va quedar destrossat, la Xènia va poder sortir del vehicle pel seu propi peu i no va patir lesions greus: un tall profund al braç i vidres clavats a la pell.

Un cop allà, els serveis d'emergència van decidir que calia portar-la a l'hospital, però abans, els Mossos d'Esquadra van fer-li un control d'alcoholèmia amb resultat 0,0%. La Xènia ha explicat que els Mossos van indicar-li que no podia estar en aquell lloc, ja que en aquells moments hi havia confinament comarcal i es trobava fora de Cerdanyola. Ella va indicar que tornava de treballar, però no van demanar-li el justificant del desplaçament. "Ja tens prou amb el què tens, no et preguntarem més", van dir-li els agents segons ha dit la Xènia, qui ha assegurat que portava el justificant al mòbil i pot acreditar que estava treballant.

Dues multes un any després

La Xènia ha explicat a l'entrevista El món a RAC1 que ja està recuperada de les ferides, però l'accident encara no ha quedat tancat del tot. L'octubre del 2021 va rebre una carta de la Generalitat en la qual li reclamaven gairebé 800 euros pels danys causats a l'autopista. Això va sobtar la cerdanyolenca, que no entenia per què li reclamaven si l'accident no havia estat culpa seva. Poc després, va rebre una nova carta: una multa de 300 euros per saltar-se el confinament municipal. La cerdanyolenca assegura que no pagarà la multa: "Em sembla una broma de mal gust".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.