Declaren culpable l'home acusat d'atropellar mortalment un amic seu a Cerdanyola

El jurat popular el considera autor d'un delicte d'assassinat amb traïdoria

El jurat popular ha declarat culpable l'home jutjat per haver atropellat mortalment un amic seu a Cerdanyola del Vallès el juliol del 2020. El tribunal l'ha declarat de forma unànime autor d'un delicte d'assassinat amb traïdoria.

Al veredicte, fet públic el dimarts 1 de març a l'Audiència de Barcelona, també hi ha hagut unanimitat dins del jurat a l'hora de descartar un eximent per trastorn psicològic i en negar afectació de les capacitats cognitives en el moment dels fets. En canvi, sis dels nou membres del tribunal han aprovat una atenuant de la condemna per transtorn per embriaguesa lleu.

Un cop conegut el veredicte, la Fiscalia i l'acusació particular han demanat que es condemni Adrián H. a 18 anys de presó. La família de la víctima rebaixa d'aquesta manera la seva petició inicial, que era de 30 anys de presó. Ara serà el jutge president del tribunal qui haurà de concretar la condemna quan redacti la sentencia.

Cap record dels fets

"El que vaig fer ho he de pagar", va dir l'acusat durant la seva declaració al judici. Adrián H. va assegurar que no recordava res del que havia passat, ni pujar al seu cotxe ni atropellar-lo cap dels dos cops. "Després del cop que vaig notar recordo anar conduint. No sé ben bé per on, i que el meu amic que anava de copilot em deia que se me n'havia anat l'olla, vaig aparcar on vaig poder i vam anar a casa meva", va apuntar.

En la sessió del dia anterior, diferents pèrits van declarar a l'Audiència Nacional mostrant al jurat diverses imatges i una simulació en vídeo de com es va produir l'atropellament. "És una simulació", ha advertit l'expert, "per tant no sabem si va ser exactament així, però creiem que pot ser bastant aproximat". Segons els pèrits, els danys del cotxe acrediten l'acusació de la fiscalia: les dues envestides es van fer de "manera intencionada", amb bona lluminositat i van provocar la mort de la víctima. 

Simulació feta pels Mossos d'Esquadra sobre el doble atropellament mortal de Cerdanyola el 2020. FONT: ACN

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.