Demanen 18 anys de presó per a l'acusat d'atropellar mortalment un amic a Cerdanyola

Els fets van ocòrrer el 12 de juliol de 2020 a la sortida d'una discoteca al polígon Polizur

El 17 de febrer va arrencar el judici contra l'home acusat d'atropellar mortalment un amic a la sortida d'una discoteca a Cerdanyola del Vallès, el juliol de 2020. Les primeres declaracions del judici apunten que una baralla per una pipa de tabac de xixa a l'interior d'una discoteca va desencadenar l'atropellament mortal.  La Fiscalia demana 18 anys de presó i una compensació econòmica per a la família, mentre l'acusació demana 30 anys. 

12 de juliol de 2020

Els fets van passar la matinada del 12 de juliol de 2020, quan la víctima, Ángel Martínez, i l'agressor, Adrián Hamud, havien sortit de festa a la discoteca Gabana Club, situada al polígon Polizur de Cerdanyola. Tots dos, que serien amics d'infància, van tenir una baralla, segons el relat de la defensa. L'atropellament mortal va causar ferides greus en la víctima, qui va morir hores més tard a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

En la segona sessió del judici hi van declarar diversos testimonis, entre ells el germà i la parella de la víctima, i els amics que acompanyaven agressor i víctima en el moment dels fets. En el seu relat, han explicat que el grup estava format per amics, i que venien de fer un sopar conjunt. Posteriorment, van marxar a la discoteca amb dos cotxes, un dels quals el de l'agressor i en el qual també viatjava la futura víctima. A dins de la discoteca el grup va compartir una ampolla de rom i una altra de wishkey, que hauria pagat l'agressor, i que hauria manifestat el seu malestar per haver d'assumir el cost.

Segons les declaracions, l'agressor va decidir convidar a una pipa de tabac de xixa, però compartint-ne el contingut amb aquells qui paguessin. En anar a la barra a comprar broquets, va trobar-se el germà de la víctima fumant de la pipa, sense permís, motiu pel qual li va etzibar un cop de puny, i el germà s'hi va tornar amb una puntada de peu.

La discussió es va traslladar fora, on l'agressor i la víctima, que va sortir en defensa del seu germà, van seguir la baralla amb cops, i on els controladors d'accés van intervenir per separar-los. Pels volts de les 4 h, després d'intercanviar cops i crits, i que l'agressor colpegés primer, segons el relat d'un dels treballadors del local, el grup es va dividir, i la víctima va marxar caminant amb el seu germà i dos amics en direcció a Ripollet, mentre que l'agressor i un altre amic van pujar al cotxe per marxar.

Tres passades amb el cotxe

Els testimonis han relatat com l'agressor es va adreçar a la víctima amb el cotxe sigil·losament i amb els llums apagats, que va accelerar quan era a prop i es va enfilar a la vorera, i que es va endur per davant la víctima colpejant-la en diverses parts del cos. L'home, malferit, es va desplaçar com va poder fins a la calçada, mentre el conductor feia mitja volta amb el cotxe i el tornava a atropellar, elevant-lo per damunt del cotxe i caient a terra.

"Un cop a terra ja no es movia i vam trucar als serveis d'emergències", ha relatat el germà de la víctima. Abans de marxar, però, l'agressor va tornar a passar un tercer cop: "Va mirar el meu germà i va marxar", relata.

L'agressor va tornar a casa seva amb el cotxe i el va aparcar a prop. Ell i el seu acompanyant van pujar a casa, on hi havia la parella de l'agressor, que havia anat al sopar, però que s'havia retirat just després. La parella ha relatat que el va veure molt nerviós, que no li parlava i que fins i tot va vomitar-se a sobre, motiu pel qual va ser l'amic qui li va relatar els fets. El mateix amic ha assegurat que van trucar a la mare de la víctima per saber com es trobava i que els va explicar que se l'havien endut a l'hospital. Poc després van arribar agents de la policia, que el van detenir.

La parella de l'acusat també ha relatat que agressor, víctima i el seu germà es van veure implicats en un cas en què la policia va detectar una plantació de marihuana en un local que preveien reconvertir en habitatge. Això, segons el relat dels testimonis, va malmetre la relació entre l'agressor i els dos germans, a qui l'autor de l'atropellament culpava de la situació.

L'informe mèdic descarta patologies psicològiques

El fiscal destaca en el seu escrit que l'acusat va actuar "amb les seves facultats cognitives i volitives lleument afectades com a conseqüència del trastorn de personalitat compatible amb un trastorn antisocial a nivell clínic que patia". A més, hi suma el "previ consum de begudes alcohòliques i substàncies estupefaents". És per aquest motiu que demana una pena de 18 anys de presó i a compensar econòmicament les persones que depenien de la víctima. L'informe del pèrit que va atendre l'agressor al centre penitenciari, però, ha assegurat que no mostrava cap símptoma de patir cap problema psicològic, més enllà d'una addició al cànnabis.

L'acusació demana fins a 30 anys en considerar que es tracta d'un cas d'assassinat amb traïdoria i acarnissament, que va conduir de manera temerària i sense carnet ni assegurança. La defensa en demana l'absolució.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.