Desarticulada una banda que repartia droga a domicili a Cerdanyola

Els Mossos van fer detencions i escorcolls a Cerdanyola, Barcelona, Badalona i l'Hospitalet

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització criminal especialitzada en tràfic de cocaïna i drogues de disseny, que subministrava les substàncies a domicili. El passat divendres 23 d'octubre, els Mossos van desplegar un operatiu a Cerdanyola del Vallès, Barcelona, Badalona i l'Hospitalet de Llobregat, que va acabar amb la detenció de vuit persones. A més, es van intervenir més de 600 grams de cocaïna i gran quantitat de monodosis de droga amagades en els vehicles amb que repartien.

La banda funcionava com una empresa d'enviament de les substàncies a la carta per tal de dificultar l'acció policial i evitar les queixes veïnals que ocasionen els punts de venda per l'afluència de consumidors. Entre els detinguts hi ha sis homes i dues dones, d'entre 20 i 33 anys i de nacionalitats espanyola, uruguaiana, equatoriana i dominicana. Cinc dels detinguts han ingressat a presó. Durant l'operatiu del dia 23, els investigadors van fer registres i escorcolls judicials en sis domicilis i quatre locals. 

Droga a la carta

La investigació es va iniciar al maig, quan es va constatar que el cap de l'organització tenia a les seves ordres dues persones de la seva màxima confiança, les quals s'encarregaven d'amagar la substància estupefaent a les seves cases. Aquests dues persones eren també les que manipulaven i adulteraven la droga i la preparaven per a vendre-la amb monodosis. Disposaven de diversos terminals de telefonia mòbil que s'utilitzaven perquè els clients fessin la comanda de la droga, indicant el tipus de substància que necessitaven, la quantitat i el lloc on volien rebre la droga.

Un cop feta la comanda, altres membres de l'organització tenien la funció d'anar a recollir les dosis pels domicilis dels investigats i amb els seus vehicles particulars començaven a fer el repartiment de la droga.

Servei 24 hores al dia, tota la setmana

Aquests treballadors tenien un horari indefinit, planificats en quadrants de treball per torns fixes per donar servei les 24 hores del dia, els set dies de la setmana. Els Mossos han indicat que els empleats fins i tot havien de donar explicacions coherents als seus caps si no podien encarregar-se d'una comanda en el seu torn de feina o no podien treballar algun dia.

El cap era també responsable d'una associació cannàbica. A hores d'ara, s'estan fent comprovacions per determinar si el local complia tots els requisits legals permesos. La documentació intervinguda en aquest establiment permetrà als investigadors determinar el nombre de socis i l'activitat econòmica que s'hi estava fent. La investigació apunta que en alguna ocasió s'havia facilitat el consum a menors al seu interior.

La investigació dels Mossos d'Esquadra continua oberta per determinar si el responsable de l'entramat criminal utilitzava també un local d'oci nocturn, que gestionava ell mateix, per a blanquejar la gran quantitat de diners obtinguts amb al venda de la droga.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.