Desarticulat un grup criminal que fabricava 'narcollanxes'

Durant la investigació es van fer escorcolls a Cerdanyola

Una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil ha permès desarticular una organització criminal que construïa embarcacions d'alta velocitat per introduir haxix a Catalunya des de l'Àfrica. Amb els productes necessaris per fer les llanxes, els investigats les traslladaven fins a tallers clandestins que disposava l'organització. Els Mossos van detectar tres d'aquests tallers a Rubí, Salt i Tarragona. A Cerdanyola del Vallès es van fer registres durant el procés d'investigació.

Segons han informat els Mossos en un comunicat, s'han detingut 13 persones per pertinença a grup criminal i tràfic de drogues. La banda col·laborava amb empreses nàutiques legals que facilitaven el material necessari per fabricar les 'narcollanxes'. A més, els arrestats blanquejaven els diners provinents de la droga a través d'aquestes empreses.

En el marc de la investigació, el mes de febrer els agents van poder interceptar a Tossa de Mar una partida d'haixix de prop de dues tones transportada en una de les embarcacions. L'operatiu policial va aconseguir intervenir la droga, però les persones que s'encarregaven de transportar-la van fugir de la zona.

El mes de març, la mateixa organització criminal va fer servir llanxes per desembarcar haixix a Almeria, on la Guàrdia Civil va intervenir prop de dues tones més i va detenir set persones.

Amb tots els indicis de la investigació, el 14 de març Mossos i Guàrdia Civil van fer onze entrades i perquisicions a Rubí, Cerdanyola del Vallès, Canovelles, Terrassa, Cabrils, Sant Adrià Besòs, Barcelona i Sant Boi de Llobregat. 

A més, els investigadors van poder vincular l'organització amb la intervenció d'unes altres cinc 'narcollanxes' ja preparades per transportar haixix a altres localitats. Dues estaven preparades per anar a Rubí, i la resta a Mataró, a Amposta i a Cartagena (Múrcia).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.