Desarticulat un clan criminal que controlava el tràfic de marihuana al Vallès

El clan familiar produïa més de 200 quilos l'any de marihuana

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un clan criminal que operava al barri de Can Deu de Sabadell i han detingut tretze persones acusades de delictes de blanqueig de capitals, tràfic de drogues, tinença d’armes de foc i defraudació de fluid elèctric. La investigació es va iniciar fa mes d’un any, quan els Mossos d’Esquadra van detectar que aquest clan havia adoptat una posició de poder al barri en el control del tràfic de marihuana al Vallès Occidental.

Aquesta informació s’afegia al fet que diferents veïns del mateix barri havien alertat tant a l’ajuntament com a la policia de la creixent sensació d’inseguretat a la zona pel comportament incívic d’algun dels seus veïns. Per aquest motiu, es van iniciar diferents actuacions, una de les quals era la comprovació de l’activitat delictiva.

400.000 euros anuals de benefici

D’aquesta forma es va iniciar una llarga investigació per tràfic de drogues en aquesta zona de Sabadell, que va permetre establir que el clan familiar controlava un total de 8 cultius intensius d'interior a diferents municipis de la província de Barcelona. Tindrien una capacitat de producció superior als 200 quilos l'any i un volum de benefici anual que rondaria els 400.000 euros.

Per poder blanquejar els substanciosos ingressos que generava el tràfic de drogues, els responsables del clan van anar adquirint diferents propietats immobiliàries i vehicles, la majoria de les quals a través de testaferros que controlava la pròpia organització. Els fons criminals blanquejats per part del clan familiar supera els 3 milions d’euros en els darrers 5 anys.

4.000 plantes intervingudes i 3 armes de foc

A l’operatiu policial, coordinat pel Jutjat d'Instrucció número 4 de Sabadell, es van realitzar 17 entrades i registres a diferents localitats de la província de Barcelona i es van detenir a 13 persones pels delictes de blanqueig, tràfic de drogues, tinença d’armes de foc i defraudació de fluid elèctric.

En conjunt s’ha desmantellat un total de 8 cultius intensius de marihuana interior, es van intervenir més de 4.000 plantes, tres armes de foc, tres turismes, gairebé 20.000 euros en efectiu i documentació econòmica d’interès per la causa.

Els dies 17 i 18 de setembre els detinguts van passar a disposició del jutge, que va decretar presó provisional per a tres d’ells, i llibertat amb càrrecs per a la resta.

b8b394cb 35c5 4b34 8f45 420cc43f67b2

 

46ae8cc0 3b56 4faa 8bda 9955b2d78c59

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.