Desmantellada una plantació de marihuana a l'interior d'una casa

La plantació estaba ubicada a Montcada i Reixac i el Jutjat de Cerdanyola s'ha fet càrrec del cas

Els Mossos d’Esquadra han detectat una plantació de marihuana a l'interior d'una casa a Montcada i Reixac i han detingut dues persones com a presumptes autores de diversos delictes. Els Jutjats de Cerdanyola del Vallès s'han fet càrrec del cas. 

Dos detinguts

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de districte de Montcada i Reixac van detenir dos homes, de 33 i 32 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. Les detencions són el resultat d'una investigació que es va iniciar a finals de gener passat quan els agents van rebre diferents informacions que indicaven l’existència d’un possible cultiu de marihuana en una casa del barri de Terra Nostra de Montcada i que generava alarma social.

Els investigadors van localitzar la casa al carrer de l’Alzina. Des de l’exterior, apunten que es percebia una forta olor de marihuana i se sentia un soroll característic d'aires condicionats en funcionament. A més a més, també van constatar que hi havia un consum desmesurat d'energia elèctrica.

Plantació indoor de marihuana detectada pels Mossos d'Esquadra. FOTO: Mossos

Plantació indoor de marihuana detectada pels Mossos d'Esquadra. FOTO: Mossos

 

Vigilància i escorcoll

Els agents van establir un dispositiu de vigilància per recollir més indicis i concretar les persones relacionades amb la plantació. Malgrat que a la casa no hi vivia ningú, els investigadors van detectar un vehicle que n’entrava i en sortia a qualsevol hora del dia i de la nit i van identificar-ne els ocupants. Arran d’aquests fets, el divendres dia 6 de maig es va realitzar la fase d’explotació de la investigació amb una entrada i escorcoll a l’immoble.

Durant l’escorcoll, en dues habitacions del domicili es van localitzar les dues plantacions de marihuana amb 210 plantes de més d’un metre d'alçada i en plena floració. El pes de la substància estupefaent apte per la seva distribució podria superar els dos quilograms i el seu valor seria de 12.000 euros aproximadament. Les habitacions estaven completament equipades amb làmpades, transformadors, sistema de reg i climatització. Els agents no van localitzar ningú dins la casa en aquell moment.

Els dos responsables del cultiu, que ja havien estat identificats prèviament, van ser detinguts el dilluns 9 de maig per un delicte contra la salut pública. També se’ls va relacionar amb un delicte de defraudació de fluid elèctric, ja que tenien tota la instal·lació connectada il·legalment a la xarxa elèctrica. Segons els pèrits de la companyia distribuïdora el valor defraudat en consum elèctric superaria els 37.000 euros. Els detinguts van quedar en llibertat i resten pendent de ser citats davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Cerdanyola del Vallès.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.