Detenen un home que havia robat telèfons mòbils d'alta gamma a Cerdanyola i altres poblacions

​Els investigadors van localitzar l’home gràcies a la localització geogràfica d’un dels aparells

Els Mossos d'Esquadra van detenir, el dimarts 16 de març a Esplugues de Llobregat, un home de 30 anys com a presumpte autor d'un delicte de receptació i van recuperar 28 telèfons d'alta gamma que havien estat sostrets. Durant l'operació policial, es van detectar telèfons mòbils i ordinadors sostrets a Cerdanyola del Vallès, Barcelona, Sabadell i altres poblacions.

La detenció es va produir en el marc d'un dispositiu policial de la Unitat d'Investigació de la comissaria d'Esplugues adreçat a la reducció de furts i robatoris amb violència en què l'objectiu són els telèfons mòbils. Els investigadors van ubicar l'home en un carrer limítrof a l'Hospitalet de Llobregat, al barri de Can Vidalet, gràcies a la localització geogràfica d'un dels telèfons.

Els agents es van adreçar al lloc i van observar un home al costat del portal d'un edifici, parlant per telèfon i controlant contínuament l'entorn i una altra persona darrera de la porta d'accés a l'edifici. Els policies es van adreçar al jove que, en comprovar que eren policies, va començar a fer senyals perquè la persona que hi havia al portal no sortís i aquesta va agafar dues bosses de grans dimensions i va marxar cap a l'interior de l'edifici, escales amunt.

Els Mossos d'Esquadra van entrar a l'immoble i van localitzar les dues bosses abandonades al terrat. A l'interior hi havia 28 mòbils d'alta gamma, un ordinador portàtil i 3.000 euros en efectiu. Van comprovar que els aparells havien estat sostrets a diversos punts de Catalunya, com Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Badalona, Igualada, Sabadell i Terrassa. En alguna de les ocasions s'havia fet amb violència. Gran part dels aparells ja han estat retornats als seus propietaris.

Finalment, l'home va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte de receptació. Va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs i posterior ingrés al Centre d'Internament d'Estrangers. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.