Detenen dos homes mentre robaven en un pis de Badia

Els dos arrestats serien membres d’un grup més ampli especialitzat en aquest tipus de fets delictius

 

Agents de Mossos d'Esquadra van detenir, el 29 d'octubre, dos membres d'un grup criminal especialitzat en robatoris a domicilis. Els dos homes arrestats, de nacionalitat georgiana i de 27 i 42 anys, se'ls considera presumptes autors de dos delictes de robatori amb força a domicilis a Badia del Vallès i Barberà del Vallès.

La investigació es va iniciar el 22 d'agost quan els Mossos van detenir a Viladecans tres homes mentre estaven seleccionant domicilis de la zona per violentar-los posteriorment. Els agents van intervenir als arrestats diferents marcadors de plàstic i rossinyols per forçar els panys de les portes.

b9259cd3 36b0 4c2f b7fa 518d20e637e1


El 21 d'octubre de 2019 els Mossos van tenir coneixement que s'havia produït nou robatori en un domicili de Barberà del Vallès. Gràcies a les indagacions policials, els agents van determinar que el robatori hauria estat comès per membres del mateix grup que ja havien estat detinguts a l'agost.

Els investigadors van comprovar que el grup sempre escollia prèviament els objectius, principalment escollien domicilis que disposessin de panys que podien forçar. Per assegurar-se que els pisos estaven buits, col·locaven en dies previs marcadors en les portes dels pisos seleccionats.

Un cop decidien actuar en una zona i uns domicilis ho feien en equips de tres persones. Un d'ells trucava a l'intèrfon mentre els altres escoltaven des de la porta del pis si es produïa alguna reacció dels ocupants. Si no detectaven cap moviment, decidien forçar el pany i accedir a l'interior, un cop dins, s'apropiaven de joies, petits aparells electrònics i altres objectes de valor.

 

19d72e7a 3b1a 435e 8b50 de004bf7bfba


El dia 29 d'octubre en el marc d'un operatiu policial i gràcies a la col·laboració dels veïns, altres dos membres del grup van ser detinguts mentre intentaven cometre un nou robatori en un domicili de Badia del Vallès.

Dues dones que es trobaven a l'interior del domicili van sorprendre els tres lladres quan intentaven forçar el pany del pis. En ser descoberts i davant els crits d'auxili de les dones, els lladres van marxar però amb l'ajuda dels veïns, els Mossos membres de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud van aconseguir detenir dos d'ells al carrer quan intentaven fugir de l'immoble.

Els investigadors també van realitzar l'entrada i perquisició als domicilis on s'havien establert al districte de Sant Andreu de Barcelona. Allà, els agents van intervenir gran quantitat d'eines per forçar els panys, com ara rossinyols i claus modificades. També van intervenir joies d'or, rellotges i moneda estrangera, així com un dels vehicles utilitzats pel grup per delinquir.

Els dos arrestats van passar el dia 1 de novembre a disposició judicial del jutjat de guàrdia de Cerdanyola del Vallès el qual va decretar llibertat provisional amb càrrecs.

97d94087 d708 465a ae6c 4173d9015866