Detingut el presumpte autor de robatoris violents a dones grans de Cerdanyola i Barberà

El detingut va ser arrestat després de robar dues dones d'edat avançada a Cerdanyola

Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Cerdanyola del Vallès van detenir, el 20 de setembre, un noi de 30 anys com a presumpte autor de sis robatoris violents comesos a Cerdanyola i Barberà del Vallès. Les víctimes sempre eren dones d'edat avançada. 

Estrebades a dones grans

La Unitat d’Investigació de la comissaria de Cerdanyola del Vallès va iniciar una investigació ja que en poc temps s’havien produït quatre estrebades a Barberà i Cerdanyola del Vallès, en les que les víctimes sempre eren dones d’edat avançada i presentaven lesions lleus fruit de l’estrebada de la cadena que duien al coll. La investigació va permetre identificar l’autor, tot i que no l’havien pogut localitzar.

El dia 20 de setembre, pels volts de les 16.20 h, uns agents que feien tasques de seguretat ciutadana van rebre l’avís de la sala de comandament de la Policia Local que una dona acabava de patir una estrebada al carrer Sevilla de Cerdanyola. En arribar al lloc, la víctima va descriure l’agressor i va relatar que el lladre la va colpejar al pit amb la mà i li va estrebar una cadena amb una medalla d’or. Els agents, després d’acompanyar-la a un centre mèdic, van saber a les 16.30 h que una altra dona havia patit un segon robatori violent, aquest cop al carrer Diagonal.

La segona víctima va donar la mateixa descripció de l’autor i el modus operandi també va ser el mateix. El lladre va colpejar la dona al pit i li va arrancar del coll una cadena i una medalla amb pedres de colors.

La detecció de l'autor

De manera paral·lela, un agent fora de servei dels Mossos d’Esquadra va detectar un home que mantenia una actitud que demostrava que podia ser l’autor dels fets. La coordinació d’aquest agent amb les patrulles tant dels Mossos d’Esquadra com de la Policia Local de Cerdanyola, va permetre que el poguessin aturar, identificar i detenir com a presumpte autor dels dos robatoris succeïts pocs minuts abans. En el moment d’escorcollar-lo, li van trobar diverses joies, entre les quals les dues que acabava de sostreure.

L’arrestat va passar a disposició judicial el dia 23 de setembre al Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Cerdanyola del Vallès, que va decretar llibertat amb càrrecs.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.