Dos ferits, un d'ells greu, en l'explosió elèctrica al Condis de Canaletes

El Servei d'Emergències Mèdiques va atendre ferides per cremades de dos homes operaris i van assistir dues persones grans afectades per inhalació

Dos operaris van resultar ferits per cremades, un d'ells de gravetat, arran de l'explosió d'un quadre elèctric al supermercat Condis del barri de Canaletes, segons Bombers. L'accident laboral va  tenir lloc la tarda de diumenge 12 de juny, provocant un incendi i un gran núvol de fum que va obligar a desallotjar o confinar alguns veïns fins a altes hores de la nit. 11 dotacions de Bombers i 6 del Servei d'Emergències Mèdiques es van desplaçar a l'Avinguda de Canaletes quan van rebre l'alarma a les 16.58 h. 

Explosió en una transformadora elèctrica a Canaletes. FOTO: Cedida

Explosió en una transformadora elèctrica a Canaletes. FOTO: Cedida

 

L'actuació de Bombers es va allargar fins a aproximadament les 00 h. En aquest temps, des de les 17 h, es va fer la contenció del foc fins que es va tallar el subministrament elèctric, i tot seguit es va procedir a l'extinció. Es va demanar la presència de la companyia elèctrica del supermercat per a poder treballar amb seguretat.

Dos ferits cremats 

Testimonis han explicat al TOT que els dos homes ferits per cremades es trobaven fent una inspecció rutinària en el quadre elèctric afectat: el ferit lleu va ser traslladat al CAP 2 i el més greu a l'Hospital Vall d'Hebron. El SEM va atendre in situ dues persones grans per inhalació de fum.

Els cossos van demanar el confinament o desallotjament preventiu -depenent de la situació de cada pis- dels habitatges del bloc i van fer mesuraments per a detectar rastres de monòxid de carboni. Les anàlisis van concloure que les mesures al supermercat, al pàrquing i al local eren negatives, tot i que durant el matí de dilluns s'han tornat a fer proves al pàrquing. Pel que fa als pisos, alguns van donar negatiu abans que altres, però finalment a cap es va detectar presència de monòxid i tots els veïns van poder dormir a casa seva. 

"Nerviosisme, pànic i angoixa"

El veïnat va viure l'accident amb incertesa, especialment les famílies que tenen infants o gent gran al càrrec seu: "La meva mare i jo vam veure que la gent sortia, i com que no teníem informació vam seguir els veïns", assegura la Laura Genicio, una de les afectades del bloc, que afegeix: "Es va viure amb pànic, nerviosisme i angoixa, però entre els veïns ens vam donar suport". 

0338E65E 91D2 4B9C B8D0 EE318A2EEE83

Un núvol de fum va envaïr l'edifici. FOTO: Cedida


El fum es va colar pel respirador d'algunes cases, deixant el terra i alguns mobles tacats de negre. A més, l'accident va afectar el subministrament de llum d'alguns habitatges del bloc i de blocs limítrofs, segons alguns testimonis. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.