Els Mossos alerten de l'ús que fan els lladres dels marcadors per detectar els pisos que estan buits

Els lladres utilitzen petits trossos de plàstic, de paper, fils de silicona o cintes adhesives o objectes que són gairebé invisibles i que es col·loquen entre el marc i la porta d’entrada

Els Mossos d'Esquadra volen alertar de l’ús que fan els lladres de pisos dels marcadors, els quals es fan servir per detectar si el pis està buit. Segons asseguren els agents, actualment el seu ús ha augmentat i hi ha diverses investigacions de robatoris a domicili en els quals els lladres han utilitzat aquest modus operandi. Des de Mossos volen explicar què són i facilitar la seva detecció a les portes dels pisos amb l’objectiu de prevenir els robatoris.

"El cos de Mossos d’Esquadra manté la prioritat de reduir els robatoris amb força a domicili arreu del territori. Aquest treball intensiu i la col·laboració ciutadana està donant resultats i es manté una tendència a la baixa en aquests tipus delictius que tant afecten a l’esfera privada de les persones", assenyalen. Les dades comparatives entre el primer semestre d’enguany i el de l’any passat mostren un descens generalitzat a la Regió Metropolitana Nord de gairebé el 3% i de gairebé un 5% a tota Catalunya. Aquesta problemàtica s’ha treballat des de les unitats especialitzades i les de seguretat ciutadana, coordinadament amb les policies locals, i també des de la prevenció.

 

Per a prevenir aquests tipus de robatoris, la ciutadania ha de conèixer els marcadors, per tal de saber localitzar-los en les portes dels seus propis domicilis.

 

Els lladres, per assegurar-se que no hi ha ningú al pis, posen petits trossos de plàstic transparent, trossos petits de paper o bé fils prims de silicona o pegament dissimulats entre el marc i la porta. Tornen un temps després i si el marcador continua al seu lloc, saben que el propietari no hi és i que poden entrar sense risc.

 

Un marcador en la porta d'un pis

 

Si es localitza un marcador a la porta de casa, els Mossos recomanen trucar al 112, treure el marcador, revisar les portes dels veïns de l'escala i treure tots els marcadors, a més d'estar alerta per si es detecten persones sospitoses o alienes al veïnatge o a l’edifici i trucar immediatament al 112.