S'enfonsa la via al passeig Acàcies per l'esclat d'una canonada subterrània

No va haver-hi destrosses de cap vehicle ni cap veí ha quedat afectat sense subministrament d'aigua

Una canonada de conducció principal d'aigua va cedir la tarda de divendres 5 d'agost provocant l'enfonsament d'un tram de la via al Passeig de les Acàcies. L'accident ha deixat un esvoranc d'entre 2,5 i 3 metres de fondària i aproximadament 5 metres de diàmetre, tot i que no hi ha vehicles afectats ni veïns de Les Fontetes sense aigua.

Causa sense determinar

El tram afectat és just davant del Bar Alaska, on hi ha un semàfor per incorporar-se a l'Avinguda Primavera. Tot va passar a mitja tarda de divendres, quan diversos testimonis van veure com l'aigua emergia de la carretera i començava a esquinçar l'asfalt. Policia Local va arribar a temps per a fer el desallotjament dels vehicles aparcats trucant els seus propietaris, abans que la via s'ensorrés un cop es va tallar manualment el flux d'aigua.

El personal d'Aigües de Barcelona al lloc de l'ensorrament. FOTO: Nora Muñoz Otero

Diversos testimonis es van apropar al lloc de l'ensorrament. FOTO: Nora Muñoz Otero


Personal d'Aigües de Barcelona es va desplaçar al lloc dels fets i va assegurar la zona amb tanques metàl·liques. El personal tècnic encara no ha pogut confirmar les causes del tancament del tub, però presumptament la fuita es va originar per haver detectat més cabdal de l'habitual en la canonada. Els fets han coincidit amb la tarda d'alerta per inundacions, amb el Pla Inuncat activat, tot i que encara no es pot relacionar directament amb l'accident.

El carrer queda tallat fins a nou avís

Es preveu que la reparació de la canonada afectada s'allargui aproximadament un dia i mig, però no s'ha pogut determinar en quant de temps es repararà la via. Fins aleshores, l'Ajuntament ha tallat el Passeig de les Acàcies des del creuament amb carrer de l'Orient fins a l'Avinguda Primavera. Alguns carrers del voltant seran accessibles en sentit contrari a l'habitual.  

El Passeig de les Acàcies queda tallat per l'enfonsament de la via. FOTO: Nora Muñoz Otero

El Passeig de les Acàcies queda tallat per l'enfonsament de la via. FOTO: Nora Muñoz Otero

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.