Dos gossos de raça perillosa maten a un altre gos a Bellaterra

El veïnat denuncia inseguretat pels dos gossos considerats de raça perillosa que passegen sense morrió ni corretja

Dos gossos de raça considerada potencialment perillosa van matar-ne a un altre, aquest 2 de febrer a Bellaterra. La víctima mortal va ser el gos Niko, que passejava amb la seva propietària Sandra, quan dos gossos de tipus pit bull van sortir d’una casa ocupada al carrer Pin i Soler de Bellaterra i el van atacar.

Indignats per la perillositat que suposen aquests animals i les condicions en què els tenen, els veïns es van mobilitzar fins que l’EMD va convocar un acte de rebuig als fets, aquest dijous 3 de febrer a les 16 h.

L'acte ha comptat amb la presència del regidor de Relacions amb l'EMB de Bellaterra, David González, representants de l'EMD i membres de la família del Niko. Entre altres, el president de l'EMD, Ramon Andreu, ha demanat que es desallotgi la casa que està sent ocupada on hi viuen els dos gossos. D’altra banda, la família ha agraït l’escalf dels veïns i també ha demanat que es resolgui perquè: “ja no és només un problema de convivència, sinó que puguis anar tranquil pels carrers”.

Concentració de rebuig a l'atac de dos gossos a Bellaterra. FOTO: Bellaterra Diari

Concentració de rebuig a l'atac de dos gossos a Bellaterra. FOTO: Bellaterra Diari

Amb tot, es tracta de la segona vegada que aquests gossos n’ataquen a un altre en el darrer mes. Un atac -l’anterior- que va acabar amb nombroses ferides, punts i mossegades, a més de l’ensurt de les propietàries. I és que fa dues setmanes un d’aquests dos gossos, que també anava sense corretja ni morrió, va atacar el gos d’una altra veïna, a qui també va deixar la mà morada.

Els fets s’han denunciat a la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, i segons aquestes fonts, els seus propietaris tenen la documentació dels gossos en regla. “El que és totalment fora de normativa, és que aquests gossos puguin anar sense lligar i sense morrió”, afirmaven els veïns. Demanen a l’autoritat competent que retiri els gossos del seu propietari i a l’Ajuntament que resolgui amb celeritat i urgència tot allò relacionat amb la casa ocupada d’on provenen.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.