Incidents a la UAB entre grups antifeixistes i membres del col·lectiu S'ha acabat

Una manifestació antifeixista ha irromput en l'activitat de l'associació constitucionalista S'ha acabat a la Plaça Cívica de la UAB

La Plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha estat escenari del creuament d'una manifestació antifeixista i la carpa de l'associació S'ha acabat que estava instal·lada al campus de Bellaterra. Un centenar de persones convocades pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i altres grups antifeixistes han interromput l'activitat de S'ha acabat protestant contra la seva presència al campus universitari. 

Els fets han passat pels volts de les 10.30 h, quan un centenar de persones es manifestava pel campus i ha acabat entrant a la plaça, ha increpat els membres de la carpa. Alguns estudiants han desmuntat i malmès la instal·lació, així com el material de propaganda. S'ha acabat denuncia l'actitud dels protestants i que el rectorat no hagi vetllat per la seva seguretat, tot i que fonts del centre destaquen que hi havia personal de seguretat privada.

La seguretat privada de la UAB desmunta la carpa de S'ha acabat. FOTO: ACN

La seguretat privada de la UAB desmunta la carpa de S'ha acabat. FOTO: ACN

El col·lectiu, que ha rebut el suport de diputats i membres de Ciutadans i Vox, havia muntat una parada coincidint amb l'inici del curs acadèmic per captar socis i promoure els principis que esgrimeix, entre ells la defensa de que s'imparteixin classes en llengua castellana a la universitat, segons detallen fonts de S'ha acabat. "Quan no portàvem ni mitja hora instal·lats ha arribar un centenar de persones amb pancartes, pots de fum i micròfons per boicotejar l'acte", explica la seva presidenta, Júlia Calvet, en declaracions a l'ACN.

Calvet assegura que els han llançat bengales, que una d'elles ha fet una cremada a terra, i que un dels integrants de la carpa ha caigut i s'ha fet mal. Explica que han tingut sensació de perill, i creu que el rectorat no ha fet suficient per garantit la seva seguretat.

 


"Hem anat a l'edifici del rectorat per demanar que donessin ordre d'entrada als Mossos d'Esquadra al campus, però no ho han fet, només hi havia uns vuit membres de seguretat privada davant de centenars de persones, quan nosaltres érem sis" ha assenyalat. "No s'ha garantit la seguretat dels membres de S'ha acabat, hem estat patint", ha afegit.

Per la seva banda, fonts de la universitat han assegurat que s'hi ha desplaçat els efectius de seguretat privada de què disposa el centre per garantir que els aldarulls no anessin a més. A més, el personal de seguretat ha establert un cordó per evitar que els dos col·lectius topessin.

Per la seva banda, el SEPC assegura que han fet la convocatòria interna a la plaça Cívica perquè consideren que a la UAB "no hi té cabuda en feixisme", segons ha dit la portaveu Marta Daviu en declaracions a l'ACN. "Hi serem tants cops com faci falta per combatre el feixisme", ha afegit.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.