Els Mossos d'Esquadra alerten d'estafes a la gent gran amb el servei de teleassistència

Les víctimes reben una trucada dient que la seva prestació ha canviat i que han d’abonar una quantia de diners

Els Mossos d'Esquadra han alertat d'una nova estafa dirigida a la gent gran i persones dependents que utilitzen el servei de teleassistència. Les víctimes reben una trucada dient que la seva prestació ha canviat i que si no la volen perdre han d’abonar una quantia de diners.

Estafa a través del telèfon

L’estafa o intent d’estafa als usuaris i usuàries, majoritàriament gent d’edat avançada i amb dependència, es materialitza a través d’una trucada telefònica en la qual presumptes treballadors del servei de teleassistència contacten amb la persona gran, s’hi adrecen pel seu nom i els comuniquen que el seu servei de teleassistència ha canviat i que han d’abonar uns diners si no volen perdre el servei.

En altres ocasions l’excusa de contacte és la revisió del botó d’alerta o qualsevol altre pretext semblant com fins i tot la venda d’algun producte. El to utilitzat a les trucades és bastant agressiu, en veu alta i contundent i sense deixar parlar l’usuari en cap moment. Aquesta manera d’actuar és la que genera dubtes a la persona i per aquest motiu es desconfia del que els hi estan manifestant.

És per aquest motiu que des dels Mossos d’Esquadra es recomana no fer cap pagament ni facilitar dades personals ni bancàries per telèfon, i contactar amb el servei de teleassistència que es té contractat per verificar la informació rebuda mitjançant aquesta trucada telefònica fraudulenta.

"Si s’és víctima d’un delicte o una temptativa de delicte, cal avisar immediatament als Mossos d’Esquadra trucant al telèfon d’emergències 112", assenyalen des del cos de Mossos. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.