El servei a Rodalies cau un 40% en el segon dia de vaga dels maquinistes de Renfe

Més de 200 trens s'han cancel·lat durant el matí de divendres en el segon dia dels vuit que durarà la vaga

Renfe ha hagut de cancel·lar 209 trens aquest divendres fins a les 12 h, segons ha informat la companyia. Aquesta xifra es tradueix en una caiguda del servei per sota del 40%: només el 39% dels trens previstos pels serveis mínims han funcionat aquest matí. Renfe assegura que la causa de les irregularitats ha estat "l'incompliment" dels serveis mínims per part "d'un grup de maquinistes". Afegeix també que els horaris nous s'aniran anunciant a cada estació. 

Més info: Més retards dels previstos en el primer dia de vaga dels maquinistes de Renfe

Aglomeració de gent esperant el tren a l'estació de Cerdanyola a primera hora de dijous. FOTO: Nora Muñoz

Aglomeració de gent esperant el tren a l'estació de Cerdanyola a primera hora de dijous. FOTO: Nora Muñoz

El departament d'Empresa i Treball havia decretat uns serveis mínims del 85% que no s'han complert el primer dia de vaga de dijous, ni s'estan complint aquest divendres. Dijous es van haver de cancel·lar més de 400 trens per falta de maquinistes.

Per la seva part, sindicat Semaf rebutja la justificació de Renfe i assegura que la companyia no ha notificat bé als conductors que han de fer els serveis mínims. 

Retards també al bus

El servei de busos de Moventis ha patit un "increment sobtat de persones viatgeres" a causa de la vaga de Rodalies que ha afectat als horaris establerts, segons ha informat la companyia. Han quedat afectades les línies amb connexió amb Barcelona, i entre Terrassa i Sabadell.

A Cerdanyola, molts usuaris que habitualment agafen la R4 direcció Barcelona han optat pel trajecte UAB-Cerdanyola del Vallès-Barcelona que ofereix la línia e3. En hores puntes de dijous, el bus es va omplir a la parada de l'Avinguda de la Primavera i molts passatgers que pugen a Carretera de Barcelona van haver d'esperar al següent bus. Les afectacions continuen aquest divendres.  

Afectacions a la línia e3 direcció Barcelona. FOTO: Cedida

Afectacions a la línia e3 direcció Barcelona. FOTO: Cedida

La vaga s'allargarà sis dies més seguint la convocatòria del sindicat: 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d'octubre.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.