La UAB xifra en 50.000 euros els danys ocasionats durant el "botellón" d'aquest cap de setmana

Unes 8.000 persones van fer una botellada al campus de la UAB el 18 de setembre

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) xifra en 50.000 euros els danys provocats durant el gran "botellón" que es va dur a terme la matinada de divendres a dissabte al campus de Bellaterra, a Cerdanyola del Vallès. Segons han detallat fonts del centre a l'ACN, la despesa extra es deriva no només del reforç del servei de neteja i de seguretat, sinó sobretot per actes vandàlics.

Les mateixes fonts apunten que el fet que la festa no es concentrés en un sol punt, sinó que hi haguessin grups arreu de les instal·lacions universitàries, ha fet que els desperfectes també es localitzin en diversos espais del campus. El Rectorat preveu reunir-se aquesta setmana amb els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Cerdanyola per coordinar-se i evitar futurs casos similars.

Entre els danys registrats per l'actitud d'una part dels assistents a la trobada hi destaquen els fets en el mobiliari urbà, barreres i altres infraestructures del campus. També senyals de trànsit i indicadors situats en diversos dels vials que travessen l'espai van quedar malmesos.

D'altra banda, fonts dels Mossos d'Esquadra asseguren que a dia d'avui només disposen d'una denúncia feta efectiva per un presumpte cas d'agressió sexual, però que no n'han rebut cap per cap agressió de caràcter homòfob. No obstant, la investigació pels fets es manté oberta per reunir la màxima informació possible sobre qualsevol acte o conducta que sigui susceptible de constituir un delicte.

La UAB condemna els fets 

La UAB ha emès un comunicat en el qual condemna els fets ocorreguts la matinada del 18 de setembre, i assegura que va ser impossible que el dispositiu de control evitès la gran botellada. 

"Des d’aquest Equip de Govern es van prendre mesures preventives tant bon punt es va començar a conèixer la magnitud de la convocatòria, afavorida per la transmissió via xarxes socials", diu el comunicat de la UAB. En concret, afegeixen que: "Es van posar en marxa els dispositius propis de controls, amb la mobilització de més personal de seguretat privada de la universitat i es va avisar als Mossos d’Esquadra i a la Policia Local de Cerdanyola del Vallès per tal que intentessin tancar els accessos al campus".

Des de la Universitat argumenten que el fet que el campus de Bellaterra sigui totalment obert i amb molts punts d’accés "van fer impossible que s’impedís la concentració de milers de joves en diversos punts del campus", i expliquen que davant de tots aquests fets, han encetat "una reflexió profunda amb les diverses autoritats públiques per intentar prevenir i evitar fets semblants en el futur".

Alhora, des de la UAB destaquen que seguiran treballant per assegurar la convivència i que aquests fets no es repeteixin, però demanen la implicació de "de tots els agents socials" per aconseguir-ho. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.