Més de 150 persones ferides pel xoc entre dos trens de Rodalies a Montcada

Entre els passatgers dels trens hi ha 155 persones ferides

150 persones han resultat ferides lleus i 5 més ho estan de poca gravetat a conseqüència d'un xoc entre dos trens de Rodalies a Montacada. L'accident s'ha produït aquest dimecres a primera hora del matí, quan un tren n'ha envestit un altre, que estava aturat a l'estació, per darrere. L'incident ha tingut lloc a l'estació de Montcada i Reixac - Manresa de la línia R4 de Rodalies de Cerdanyola. Protecció Civil ha informat que entre els passatgers del tren, que anava força ple, hi ha 150 persones ferides lleus i 5 més de poca gravetat.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha fet 39 trasllats a diferents centres sanitaris. Es tracta de policontusions i algun traumatisme al cap, però sense gravetat.

Renfe ha informat que l’accident s’ha produït a les 7.50 hores, a l’entrada de l’estació. Hi havia uns 1.300 passatgers entre els dos trens. En el moment de l'accident, la companyia ha activat el protocol per aquest tipus d’incidents en col·laboració amb Protecció Civil i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que hi ha enviat 29 dotacions i dos psicòlegs.Els Bombers també han participat de les tasques de rescat. 

A causa de l'accident, s'ha interromput el servei de les línies R4, R7 i R12 en tots dos sentits i la circulació no s'ha restablert fins a les 9.35 h amb afectacion.

Hi ha 150 ferits lleus i 5 més de poca gravetat pel xoc de dos trens de Rodalies a Montcada. FOTO: Maria Bélmez (ACN)

Hi ha 150 ferits lleus i 5 més de poca gravetat pel xoc de dos trens de Rodalies a Montcada. FOTO: Maria Bélmez (ACN) 

 

El telèfon d’emergències 112 ha atès la primera trucada d’un passatger a les 07.59 hores del dimecres 7 de desembre. En total s’han rebut 15 trucades. Els Bombers hi han treballat amb 7 dotacions terrestres, que en primera instància han establert una zona de seguretat, en què només podien accedir els operatius del cos i els serveis sanitaris. Els Bombers també han fet una evacuació controlada del tren afectat, acompanyant totes les persones ferides fins al punt d’atenció sanitària. A l’interior del comboi no hi havia ningú atrapat. Jordi Massagué, cap territorial del cos, ha explicat que un tren ha xocat per darrere contra un altre que estava aturat a l’estació. Mossos d’Esquadra, que es farà càrrec de la investigació del sinistre, ha participat en el dispositiu amb 7 dotacions, incloent les de la unitat d’investigació. 

Un dels viatgers que circulava al tren que ha xocat amb el que estava estacionat, Agustí Sancho, ha explicat a l'ACN que ha agafat el tren a Sabadell Sud i que a l'estació de Barberà els han informat que romandrien una estona aturats perquè el tren de davant tenia algun problema. Passats uns cinc minuts han tornat a posar-se en marxa amb normalitat, fins que entraven a l'estació de Montcada i Reixac-Manresa i s'ha produït la topada. Sancho viatjava al vagó del mig a contramarxa i no ha resultat ferit.

Després d'uns instants de confusió han estat informats que s'ha produït un xoc i de seguida ha començat a passar personal de seguretat. Sancho ha explicat que poc després ja han començat a arribar mossos d'esquadra i personal del SEM i els han ajudat a baixar del tren. "Tot bastant ràpid", ha manifestat.

 

L'encalç s'ha produit a l'entrada de l'estació Montcada-Manresa en direcció a Barcelona. FOTO: Maria Bélmez (ACN)

L'encalç s'ha produit a l'entrada de l'estació Montcada-Manresa en direcció a Barcelona. FOTO: Maria Bélmez (ACN)

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.