Trànsit preveu la sortida de 575.000 vehicles de l'àrea metropolitana entre dijous i divendres

El gruix més important de desplaçaments s’espera durant el retorn de diumenge i dilluns, quan 590.000 vehicles tornaran cap a l’àrea metropolitana de Barcelona

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, ha establert un dispositiu especial de trànsit per Setmana Santa que s’inicia demà dijous, 28 de març, a les 15.00 h, i finalitzarà dilluns de Pasqua, 1 d’abril, a les 24 h.

A l'operació sortida, que tindrà lloc entre dijous i divendres, es preveu que sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona un total de 575.000 vehicles. Aquests, es distribuiran en 395.000 durant el dijous i 180.000 al llarg del matí de divendres. D'altra banda, a l’operació retorn, que serà entre el diumenge i el Dilluns de Pasqua, s’estima que retornaran a Barcelona i a la seva àrea metropolitana uns 590.000 vehicles.

Així, la Setmana Santa és la primera gran operació especial de l’any i es registrarà un volum de trànsit molt elevat. Des del SCT creuen que aquesta operació especial es tornarà a caracteritzar per la concentració de desplaçaments per l’AP-7, un fet que s’experimenta des de fa dos anys, després de l’alliberament de peatges. Dues de les vies properes a Cerdanyola del Vallès, com són la B-30 i la C-58, també es preveu que puguin registrar retencions al llarg d'aquesta operació especial. 

 

Màxima precaució

El director de l’SCT, Ramon Lamiel, ha recordat que “en el que portem d’any hi ha hagut 28 víctimes mortals per accident de trànsit a les carreteres catalanes, el que suposa una reducció del 22,2% respecte al 2019​ i del 12,2% respecte al 2023”. Lamiel també ha explicat que hi hagut una dispersió de la sinistralitat pel que fa a les vies i que el 60% dels accidents s’han produït a la tarda i el 47% en divendres i dissabte. Per això ha fet una crida a la “precaució en qualsevol de les vies on es realitzin desplaçaments i especialment les tardes de tots aquests dies de Pasqua”. 

D’altra banda, el cap de la comissaria general de Mobilitat dels Mossos d’Esquadra, el comissari Carles Anfruns, ha remarcat que “amb els controls garantirem tot el possible la seguretat viària a les carreretes, però hem de fer arribar el missatge als conductors i conductores que el més important és extremar la prudència en tots els desplaçaments, no abaixar la guàrdia, evitar distraccions i que tothom torni a casa”.

En el marc d’aquest dispositiu especial l’SCT difondrà a les xarxes socials una campanya de consells viaris sota l’etiqueta #daltdelcotxe00. Amb aquesta campanya,que es va endegar a finals de febrer d’enguany, es vol conscienciar sobre el risc que suposa conduir sota els efectes de l‘alcohol i les drogues en situacions quotidianes i que la societat ha normalitzat.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.