Les treballadores de la residència Joan XXIII es concentren per reclamar una gestió pública

Porten un any en vaga indefinida per reclamar millores en les seves condicions laborals i denuncien que el Conseller Carles Campuzano no s'ha reunit amb elles

La plantilla de la residència per a persones amb discapacitat intel·lectual Joan XXIII de Cerdanyola s'ha concentrat aquest  dissabte 15 de juny a la plaça Abat Oliba. Les treballadores, que demanen una gestió directe del servei per part de la Generalitat, van iniciar el 18 de maig del 2022 una vaga indefinida per millorar les seves condicions laborals.

La Residència Joan XXIII és un centre públic de gestió delegada amb un concurs adjudicat al 2017 a l'empresa L'Onada Serveis, qui va renunciar el desembre de l'any passat perquè no podien assolir les demandes de les treballadores.

Protesta de la plantilla del Joan XXIII. FOTO: Marc Mata

Protesta de la plantilla del Joan XXIII. FOTO: Marc Mata

El delegat de la CGT al comitè d’empresa de la Residència Joan XXIII, Agustí Yáñez, considera "indecent que després d'un any de vaga indefinida, el Conseller de Drets Socials Carles Campuzano no hagi tingut cap reunió amb nosaltres". "Ho considerem insultant i i creiem que té a veure amb el que realment pensen dels treballadors de la residència i de les persones amb discapacitat que és la més oblidada del sector social", afegeix. 

A més, assegura que "ara que estem sol·licitant tenir unes condicions dignes després de perdre quasi un 30% de poder adquisitiu ningú ens rep".

El representant de les treballadores de la residència sol•licita que el conseller els rebi per posar solució a la seva problemàtica i creu que "un any de vaga indefinida és suficient per una reunió". 

 

"El nostre cas no és aïllat, simplement que ens hem organitzat. Però això passa en moltes residències de Catalunya. Amb empreses temeràries que retallen en serveis i personal", diu. Yáñez afegeix que la prova d'això és que "hem estat treballat per sota dels mínims establerts fins que hem arrencat la vaga". 

Agustí Yáñez anuncia que no pararan fins que "aconseguim els nostres objectius, fins tenir un augment en condicions i volem estar al nivell d'una residència pública". 

Per últim, ha fet una crida a fer una vaga general del sector per "paralitzar els serveis i fer que els polítics reverteixin la situació". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.