AGENDA: Què es pot fer aquest cap de setmana a Cerdanyola?

Activitats a Cerdanyola el cap de setmana dels dies 10 i 11 de setembre

El cap de setmana del 10 i 11 de setembre està marcat per la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. A més a més, Cerdanyola del Vallès acull altres propostes per fer a la ciutat. 

Dissabte, 10 de setembre

Portes obertes al MAC per la Diada

Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya i del 13è aniversari del Museu d'Art de Cerdanyola, l'edifici obre les seves portes a la ciutadania durant els dies 10 i 11 de setembre. L'horari de dissabte serà de 17 a 20 h i el de diumenge d'11 a 14 h.

Actualment, al MAC s'hi pot visitar l'exposició permanent amb obres d'artistes relacionats amb Cerdanyola, així com exposicions temporals com la mostra Domini de Francesca Riu. Com la mateixa artista explica, Domini sorgeix “de la investigació de materials quitoidians i recontextualitzant tècniques i pràctiques tradicionals, sovint atribuïdes a la feminitat”, a partir de la qual treballa al voltant del concepte de la reproducció de la ideologia dominant, tot donant protagonisme a problemàtiques concretes de l’entorn que afecten a les nostres vides i la nostra manera de fer i relacionar-nos, per tal d’entendre on vivim i de quina manera de poder-ho canviar.

Hora: dissabte de 17 a 20 h, diumenge d'11 a 14 h

 

Diumenge, 11 de setembre

 

Acte institucional de la Diada

Lloc: Plaça Onze de Setembre.

10 h Pilar d'honor dels Casteller de Cerdanyola

10.10 h Interpretació del Cant de la senyera a càrrec de la Coral de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès

10.15 h Inici de les ofrenes florals de les entitats, associacions i organitzacions polítiques

10.45 h Ofrena floral institucional a càrrec de l'alcalde, els/les portaveus dels grups municipals i els/les regidors/res de l'Ajuntament

Interpretació d' Els segadors a càrrec de la Banda i la Coral de l'AMCV

11 h Intervenció de l'alcalde

11.05 h Ballada de sardanes a càrrec de l'Agrupació Cultural Sardanista de Cerdanyola

Actuació de la Banda i la Coral de l'AMCV

11. 30 h Fi de l'acte

 

Últim dia del jocs d'aigua

Els parcs d'aigua del Turonet i de Cordelles viuen el seu últim dia de funcionament. 

Hora: d'11 a 20 h

 

Cerdanyola, terra d'ibers a Ca n'Oliver

Cada segon diumenge de mes el Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver ofereix als visitants la possibilitat de fer una visita guiada a l'exposició permanent dedicada a la cultura ibèrica de la tribu dels laietans, en la que es poden veure, distribuïts en set àmbits temàtics, més de 500 objectes arqueològics procedents de les excavacions de diferents jaciments de Cerdanyola i reconstruccions, interactius i audiovisuals. De la mà de la guia els participants podran descobrir l'origen i desaparició de la Cultura Ibèrica, l'organització de la societat, l'urbanisme i les activitats artesanals, la vida quotidiana de les familiars o les creences i misteris encara indesxifrables d'aquesta cultura sobre la vida quotidiana dels ibers.

La visita es pot complementar amb un recorregut lliure per restes arqueològiques del poblat i els tres edificis ibèrics reconstruïts.

Activitat recomanada per a majors de 10 anys. 

Hora: de 10.30 a 14.30 h. Visita guiada gratuïta a les 12 h
Lloc: Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver (carrer de València, 19)
Informació: 93 580 45 00

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.