Les activitats de la setmana a Cerdanyola

El Festival Internacional de Blues de Cerdanyola, entre les activitats més destacades de la setmana del 30 de setembre al 6 d'octubre

Fes un cop d'ull a l'oferta d'activitats que pots fer durant la setmana del 30 de setembre al 6 d'octubre a Cerdanyola. Entre totes elles, hi trobem el tan esperat Festival de Blues!

Dimecres 2 d'octubre

Sessió informativa 'La dependència. Per a gent gran i cuidadors no professionals'

Diversos professionals de l’àmbit social sanitari dels centres d’atenció primària Ripollet, Pinetons i La Farigola han organitzat sessions informatives gratuïtes i obertes a tothom amb l’objectiu de resoldre dubtes i assessorar a les famílies cuidadores de persones en situació de dependència, així com gent gran amb les mateixes inquietuds.

Durant la xerrada els conductors de l’activitat informaran sobre aspectes com la valoració de reconeixement de dependència, els seus circuits, barems i qui té dret a sol·licitar-la; recursos sociosanitaris i criteris d’excepcionalitat per accedir a recursos per a gent gran.

Hora: D'11 a 13 h

Lloc: Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada (avinguda de la Creu Roja, 25)

Preu: De franc

 

Dijous 3 d'octubre

Punt Lila. Espai de Trobada feminista per a joves

El mes de març va començar a funcionar el nou servei per a joves d'entre 14 i 22 anys, el Punt Lila. Aquest espai de trobada feminista pretén oferir als i les joves un espai d'acompanyament individual i grupal per parlar de temes vinculats amb el feminisme, el gènere, les diversitats sexuals i de gènere, les LGTBIQfòbies i les violències masclistes, entre altres.

Hora: de 18 a 20 h

Lloc: Casal de Joves (Pg. del Pont, 54) 

Preu: De franc

Curs d'iniciació a la fotografia

L'associació AFOCER organitza anualment diversos cursos d’iniciació a la fotografia que s’imparteixen durant l’any. En aquest curs podràs aprendre els coneixements bàsics sobre la fotografia i aprofitar al màxim el teu equip, tant si és el teu primer contacte amb la fotografia digital com si véns d’un equip analògic. A part dels coneixements teòrics es faran 2 sortides de pràctiques en dissabtes. La durada del curs serà del 3 d'octubre al 28 de novembre i incloeix 10 sessions. 

Hora: De 19 a 21 h 

Lloc: Ateneu de Cerdanyola

Preu: 150 € (10 sessions)

Cine: Los hermanos sisters

1850. Els germans Charlie i Eli Sisters viuen en un món salvatge i hostil, en plena febre de l'or. Tenen les mans tacades de sang, tant de criminals com de persones innocents. No tenen escrúpuls a l'hora de matar. És el seu treball. Charlie, el germà petit, va néixer per a matar. Eli, però, somnia amb una vida normal. Tots dos són contratats pel Comodoro per trobar i matar a Hermann Kermit Warm, un buscador d'or. D'Oregó a California comença una cacera despiadada, un viatge que posarà a prova el demencial vincle entre els dos germans.

Hora: 21.30 h

Lloc: Ateneu de Cerdanyola 

Preu: 2 € socis, 5 € entrada general

 

Divendres 4 d'octubre

Taller de Castells

Es tracta d'una activitat familiar per sentir el que és ser casteller i passar una estona diferent i divertida en família. En acabar se celebra un pica-pica.

Hora: De 18.30 a 20.30 h 

Lloc: Local dels Castellers (carrer del Remei, 15 darrerra Mercadona)

Preu: De franc, cal insripció prèvia

Inauguració 29è Festival Internacional de Blues de Cerdanyola

Arriba una nova edició del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola (FIBC), que tindrà lloc entre el divendres 4 d'octubre i el diumenge 13 d'octubre de 2019. El Festival, que es desenvoluparà en diferents espais coneguts de la ciutat, comptarà amb la participació de més de 50 bandes i artistes tant locals com internacionals. 

Hora: 19.30 h - Espectacle itinerant: Open Door (c. Sant Ramón i c. Sant Martí)

20.30 h - Enma Fernández (Pati del MAC – c. Sant Martí, 88)

 

Per a més informació, consulta el programa complet al web del TOT!

Una actuació del Blues 2017

Blues als Bars

Els bars i les sales de la ciutat s'impliquen una vegada més en el festival, proposant una programació atractiva que permetrà concerts amb caliu, on gaudiran els músics i el públic. La majoria dels concerts són gratuïts. A la la programació prevista s'indica els quatre concerts que no ho són, amb una entrada establerta de 7€.

21.00 h - The Papas & The Bravas. LA PETANCA (ptge. dels Codonyers, 6)

22.30 h - Dàcil + Los Tapones. SALA ACME (c. de Portugal, 33) Preu: 7 €

22.30 h - Irene et François . SANTOS GUITARS (pl. de Jaume Grau i Altayó)

23.15 h - Steve Smyth & The Diablos. SANTOS GUITARS (pl. de Jaume Grau i Altayó)

 

Dissabte 5 d'octubre

El Mercat

Fira d'antiguitats, col·leccionisme i artesania. 

Hora: De 9 a 14 h, antiguitats, col·leccionisme i artesania. De 14 a 20.30 h, artesania.

Lloc: Plaça de Josep Viladomat

Preu: De franc

19è Cap de Setmana Ibèric

Des de les 11 h i fins les 17.30, el Museu i Poblat Ibèric Ca n'Oliver ofereix tota una jornada d'activitats sota el lema 'La casa, un espai per treballar'. Per a consultar els horaris i activitats completes, consulteu el web de l'Ajuntament

Hora: D'11 a 17.30 h

Lloc: Museu i Poblat Ibèric Ca n'Oliver

Preu: De franc

Comerç & Blues. Les botigues surten al carrer

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, organitza la jornada Comerç & Blues. Les botigues surten al carrer  amb l'objectiu que la ciutadania conegui i interactuï amb els comerços locals. Aquell dia els comerços participants prepararan accions com sortir amb mostradors davant dels seus establiments presentant el que ofereixen i proposaran tallers i altres activitats lúdiques per qui els visiti. 

Hora: D'11 a 18 h

Lloc: Per tota la ciutat. Consulta cada un dels llocs aquí

Preu: De franc

Blues al Mercat Les Fontetes

S'hi faran actuacions de blues i degustació de tapes de productes del mercat.

Hora: 12.00 h ZeBrass

21.00 h Fernando Rubio & The Inner Demons

22.30 h J. Teixi Band

Lloc: Mercat de Les Fontetes

Preu: De franc

Contacontes musical 'En Pinxo i el Jazz'

Inclosa dins el Festival de blues, es farà el Contacontes musical “En Pinxo i el Jazz”. La coneguda col·lecció de llibres musicals per a nens de 3 a 6 anys presenta a Cerdanyola, la seva novetat, aquest enfocat al Jazz.

Hora: 12 h

Lloc Llibreria Lilliput

Preu: De franc

Vespres Literaris amb el llibre 'Stoner'

Es tracta del comentari i debat mensual d'un llibre. Aquest mes, 'Stoner', de John Williams.

Hora: 19 h

Lloc: Centre Cívic Montflorit 

Preu: De franc

Caminada popular entre Cerdanyola-Montserrat

El CEM Cerdanyola organitza una caminada popular entre Cerdanyola i el Monestir de Montserrat. La sortida es realitza des de Cerdanyola a les 20 h i s'arriba a Montserrat per esmorzar el diumenge dia 6, durant el camí d'uns 50 km es disposarà de vehicles de suport i de 5 avituallaments, i la tornada es realitza amb autocar. Les places són limitades i el preu de la sortida serà de 17 € per persona.

Hora: 19.30 h

Lloc: Plaça de Francesc Layret

Preu: 17 € per persona

 

Diumenge 6 d'octubre

Activitats a Can Catà

El bosc gran de can Catà obre les portes al públic el 1r i 3r diumenge de cada mes. 

Hora: De 10 a 14 h

Lloc: Can Catà Natura

Preu: Adults 5 €, infantil (menors de 10 anys) 3 €

El bosc de Can Catà meravella els visitants |Cedida per Can Catà Natura

Festa dels Ocells

Un dels fenòmens naturals que anuncien la tardor és el pas dels ocells migratoris, que en el seu viatge de retorn es molt més vistós que a la primavera. Aprofitant aquest moment, es celebra des de fa anys el Dia Mundial dels Ocells. A Cerdanyola, la Festa dels ocells se celebrarà a Can Coll, amb un programa atractiu d’activitats i propostes per a tots els públics. 

Hora: De 10 a 13 h

Lloc: Centre d'Educació Ambiental Can Coll 

Preu: De franc

Ca n'Oliver, un poblat ibèric laietà

Cada primer diumenge de mes el Museu de Ca n’Oliver obre les seves portes als ciutadans perquè puguin visitar l’exposició permanent sobre la Cultura Ibèrica en la que els objectes, els interactius i les imatges s’intercalen per presentar un món que va desaparèixer fa més de 2000 anys. Durant el recorregut, es descobrirà  quines evidències arqueològiques parlen de les activitats que les dones del poblat desenvolupaven en la seva vida quotidiana.

Hora: De 10.30 a 14.30 h

Lloc: Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver

Preu: De franc

Jugatecambiental

La Jugatecambiental consisteix en un espai lúdic i educatiu on es pot gaudir de diverses activitats: jocs, tallers ambientals o itineraris guiats pel Parc del Turonet. Aquest diumenge, l'activitat serà sobre la Mobilitat sostenible: es construiran cotxes eòlics i els infants jugaran a veure qui el fa anar més ràpid. 

Hora: 11.30 a 13.30 h

Lloc: Parc del Turonet 

Preu: De franc

Concert de Tardor de l'Orquestra de Cambra de Cerdanyola del Vallès

L'Orquestra de Cambra de Cerdanyola del Vallès interpretarà l'obra "Septimino en mi bemoll major Op. 20" de Ludwig Van Beethoven. Una obra mestra de Beethoven amb 7 instruments: Violí, Viola, Violoncel, Contrabaix, Trompa, Clarinet i Fagot. Es considerat el septet més famós de la música de cambra.

Hora: 19 h

Lloc: Teatre Ateneu

Preu: 13 €; anticipada 11 €. Descomptes: Jubilats, entitats culturals, estudiants menors de 16 anys i alumnes d'Aulos, 9 €. Socis de l'OCC, 5 €. Escolars acompanyats d'un adult amb entrada normal, entrada gratuïta.