Les activitats de la tercera setmana de març

El concert solidari 'Les dones i el mar' i el Dia de la Poesia faran sonar la setmana

Dimarts 19

 

Concert solidari 'Les dones i el mar'

 

Concert solidari 'Les dones i el mar' en benefici de l'entitat ACAU, a càrrec de la Coral de Dones per la Pau, sota la direcció de Conxi Gil i amb l'acompanyament al piano d'Arnau Ferrer i al violoncel, d'Alba Villar. El concert tindrà traducció en llengua de signes amb l'Alba Mesa.

L'entrada-donatiu és de 5 €.

Activitat inclosa en el Programa 8M Dia Internacional de les dones 2019


Hora: 19 h

Lloc: Sala Enric Granados de la Biblioteca (plaça d'Enric Granados, 1)

Organitza: aCordeDones

 

Premi Solidari Josep Rosell 2019

 

Lliurament del Premi Solidari Josep Rosell. La dotació del premi consta de tres parts: una rèplica en miniatura de l'escultura 'Al germà que estima el germà' que hi ha a la Plaça de Joan Pau II (pl. de l'església), un import en metàl·lic de 1.500 € i una obra de l'artista local Pere Adell Roig.

L'acte comptarà amb l'actuació del cantautor local Ramon Sauló.


Hora: 20.00 h

Lloc: Museu d'Art de Cerdanyola-Can Domènech (carrer de Sant Martí, 88)

Organització: Associació de Persones Amigues de Mossèn Rosell amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

 

Dimecres 20

 

Conte-taller infantil 'A de Brossa'

 

Per a celebrar el Dia Internacional de la Poesia, a la biblioteca han preparat una activitat molt especial: 'A de Brossa', a càrrec d'Assumpta Mercader

Activitat adreçada a infants a partir de 5 anys   

Inscripció prèvia: telèfon, web o presencialment. Places limitades.


Hora: 18 h

Lloc: Sala Enric Granados de la Biblioteca (plaça d'Enric Granados, 1)

OrganitzaBiblioteca Central de Cerdanyola

 

Dijous 21 

 

Dia Mundial de la poesia

 

Per commemorar el Dia Mundial de la Poesia (21 de març), la Biblioteca Central de Cerdanyola acull el recital músico-poètic a càrrec de Ramon Sauló i

Manel Gil.  

En aquesta edició, l'acte inclou la lectura d'un poema de l'escriptora Rosa Fabregat en diverses llengues.

També, a la Biblioteca Central es podrà visitar, entre el 18 i el 30 de març, l'exposició 'Va de Poemes' una mostra bibliogràfica de diferents autors i textos.

I la Llibreria Èfora té programat un recital poètic per al dilluns 18 de març a les 20h a la mateixa llibreria.


Hora: 19.00 h

  

Lloc: Biblioteca Central de Cerdanyola (Plaça d'Enric Granados, 1)

  

Organització: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Poesia. Música de l'ànima teixida amb paraules

Desplegable del Dia Mundial de la Poesia

 

Cine: The Guilty

 

Títol original: den skyldigeaka

  

any: 2018

  

Durada: 85 min.

  

País:  Dinamarca

  

Direcció: Gustav Möller

  

Guió: Emil Nygaard Albertsen, Gustav Möller

  

Música: Carl Coleman, Caspar Hesselager

  

Fotografia: Jasper Spanning

  

Repartiment: Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Omar Shargawi, Johan Olsen, Maria Gersby, Jakob Ulrik Lohmann, Laura Bro, Katinka Evers-Jahnsen, Jeanette Lindbæk, Simon Bennebjerg, Morten Suurballe, Guuled Abdi Youssef, Caroline Løppke, Peter Christoffersen, Nicolai Wendelboe, Morten Thunbo, Anders Brink Madsen

  

Gènere: thriller. Segrestos. Desaparicions

  

Sinopsi:

  

Asger Holm, un oficial de policia, ha estat suspès temporalment de les seves funcions i relegat a operador del servei d'emergències. Durant el seu rutinari torn de nit, rep l'estranya trucada d'una dona aterrida. Malgrat la seva reacció de sorpresa, Asger s'adona que la dona a l'altra banda del telèfon ha estat segrestada, i és llavors quan començarà la cerca. Reclòs a la seva taula a la centraleta d'emergències, Asger haurà de localitzar i ajudar a la dona en perill amb l'ajuda dels seus companys en tot el país. Conforme passen els minuts, Asgar haurà d'enfrontar no només a la precipitació dels esdeveniments relacionats amb el cas, sinó també als seus propis dimonis personals. 

Hora: 21:30 h

  

Lloc: Teatre Ateneu (Carrer de la Indústria, 38 - 40)

  

Preu: Soci: 2 euros; General: 5 euros; abonaments de cinc entrades no personals: 20 euros; carnet fidelitat (30 € alta i 2€ x pel·lícula)

  

Organitza: Xiscnèfils

 

Divendres 22

 

16a Nit de l'Esport de Cerdanyola

 

Com cada any per aquestes dates, l'esport de Cerdanyola te la seva cita anual amb la Nit de l'Esport de Cerdanyola, una vetllada de lliurament de premis els exits esportius de la nostre ciutat de la temporada 2017/18 i de l'any natural 2018.

Aquest any es torna a celebrar a l'Hotel Campus UAB en un sopar ple d'emocions i retrobaments amb tota la familia esportiva de Cerdanyola, gracies a l'organització de l'AEC amb l'ajut de L'Ajuntament de Cerdanyola i d'un seguit de patrocinadors comercials que son els que ajuden a tirar endevant l'esdeveniment més important per l'esport local.

Un total de 19 premis es repartirant entre les diferents categories establertes, recordar que la categoria de millor esportista femeni i masculi, a part de rebre els vots del 7 membres del jurat, la decisió final tindra en compte el vot popular que exerciran els assistents a la 16à Nit de l'Esport de Cerdanyola.


Hora: 20.30 h

  

Lloc: Hotel Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (Edifici Blanc - Vila Universitària, Campus UAB)

  

Organització: Comissió de la Nit de l'Esport

 

Xerrada 'Català: llengua comuna i de cohesió social'

 

A la xerrada 'Català: llengua comuna i de cohesió social' hi participaran Josep-Anton Fernàndez i Montolí (membre de la Junta executiva de la Plataforma), Ann Sibbles (activista local i nova catalanoparlant) i Antonio Baños (periodista, activista, polític i escriptor). Tots tres parlaran de la importància de fer del català la llengua comuna i de cohesió social del país. 


Hora: 18.30 h

Lloc: Sala 22 d l'Ateneu (carrer de la indústria, 38-40)

Organitza: Plataforma per la Llengua – Vallès Occidental

 

Dissabte 23

 

Taller per aprendre a fer un carretó per a la 'Baixcarnyola'

 

El Motor Club Cerdanyola ofereix dues sessions, el 23 de març i el 13 d'abril, per ensenyar les nocions bàsiques de com fer un carretó per participar en la 'Baixcarnyola', activitat que es farà durant la Festa Major del Roser de Maig.

La baixada de carretons tindrà lloc la tarda del dissabte 4 de maig i l'escenari serà el Parc del Turonet. Les persones participants rebran instruccions de com fer un carretó i qui ho desitgi també podrà fabricar-lo.

El Motor Club Cerdanyola penjarà al seu web tutorials i consells per construir un carretó. I si algú desitja més informació pot posar-se en contacte amb el club a info@mccerdanyola.cat.


Horari: de 9 a 14 h

Lloc: plaça de l'Ateneu

Organitza:  Motor Club Cerdanyola

 

Taller 'Com educar positivament: criança positiva i l'educació emocional i en valors'

 

Conduït pel Teatre del Buit, el taller ens aportarà eines per a gestionar les emocions de forma transformadora i creativa per exercir el rol educatiu de manera positiva i assertiva. Es treballarà sobre l'autoconeixement, les bones pràctiques educatives i la cura d'un mateix i de l'entorn.

Consulteu el programa de la jornada a la web de l'AMPA de l'Escola Bellaterra.

Activitat inclosa a dins el programa de la Diputació de Barcelona 'Activitats de suport a la funció educativa de les famílies i als aprenentatges basats en competències'.

 

Hora: 9:45h.

  

Lloc: Escola Bellaterra (carrer de l'Escoleta (campus UAB))

  

Organitza: AMPA Escola Bellaterra, Ajuntament de Cerdanyola i Diputació de Barcelona

 

Espectacle de Dansa flamenca 'Maestros' 

 

Un nou espectacle de la Casa de Andalucia que presenta l'Escola de Baile Flamenco, amb la idea principal de recordar a grans figures de la dansa i la música principalment, però sobretot  Maestros és també un viatge en el temps de records per grans actuacions que van quedar a la retina dels espectadors. L'espectacle busca sorprendre un cop més  barrejant flamenco i altres disciplines per impressionar a l'espectador. 

Escuela de Baile de la Casa de Andalucia. Direcció: Maria Dávila


Hora: 19 h

Lloc: Teatre Ateneu (carrer de la indústria, 38-40)

Preu: Taquilla 6€, anticipada 5€ (venda a la Casa Andalucia i hora de la funció al Teatre)

Organitza: Casa de Andalucia

 

Hoquei Patins OK Liga femenina

 

En la jornada 18 de l'OK Liga femenina s'enfronten el Cerdanyola Club d'Hoquei i el CP Vila-Sana


Hora: 21 h

Lloc: Pavelló Municipal Can Xarau - Paco Arpide (carrer de les Camèlies, s/n)

OrganitzaCerdanyola Club d'Hoquei

 

Diumenge 24

 

Jugatecambiental

 

 

La Jugatecambiental consisteix en un espai lúdic i educatiu on es pot gaudir de diverses activitats: jocs, tallers ambientals o itineraris guiats pel Parc del Turonet. Obrirà els diumenges d'11:30 a 13:30 h, al Parc del Turonet (al parc de terra al costat del gratacels) i s'adreça fonamentalment a un públic familiar.

El diumenge 24 de març l'activitat serà Ciència de l'aigua, es faran experiments de física i química amb aigua. Activitat lliure i gratuïta per a tota la família.


Hora: d'11:30 a 13:30 h

  

Lloc: Parc del Turonet (Passeig d'Horta, s/n)

  

Organització: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

 

Taller 'Dones, medicina tradicional i màgica'

 

Taller demostració per a adults per descobrir el poder medicinal i màgic de moltes plantes. Un coneixement que posseïen fonamentalment es dones, que transmetien de generació en generació i que, en determinades èpoques, va ser una de les causes de què les consideressin bruixes.

L'activitat és gratuïta, no cal inscripció i està recomenada per a públic adult.

 

Activitat inclosa en el Programa 8M Dia Internacional de les dones 2019


Hora: 12 h

Lloc: Jardí del Museu Ca n'Ortadó (plaça de Sant Ramon, 23-24)

Organitza: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

 

Dilluns 25

 

Concert d'intercanvi de bandes

 

Concert d'intercanvi 'Un món màgic' a càrrec de les bandes de l'EMM Aulos i la banda de l'EMM de Santa Perpètua de Moguda. Interpretaran peces de diferents pel·lícules d'animació: Toy Story, Vaiana, Aladdin...

Entrada gratuïta


Hora: 21 h

Lloc: Teatre Ateneu (carrer de la indústria, 38-40)

Organitza: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès