Música, cultura i patrimoni en la nova programació del Museu de ca n'Oliver

La diversitat d'activitats i la confluència entre el museu i les entitats cerdanyolenques seran els principals eixos de la nova programació del Museu de Ca n'Oliver

 

 

 

 

La diversitat d'activitats i la confluència entre el museu i les entitats cerdanyolenques seran els principals eixos de la nova programació del Museu de Ca n'Oliver. Aquest 3 de juliol s'ha presentat la llista d'activitats i exposicions que es duran a terme durant el segon semestre de l'any. Entre les propostes destaquen els concerts de jazz al mes de juliol, el Cap de Setmana Ibèric a l'octubre i el 15è Camí de Justícia al desembre.

  

  

Del jazz a la història cerdanyolenca

 

 

L'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, la regidora de Cultura i Memòria, Patrimoni i Arxiu Històric, Pepi Rivera, i la tècnica de Patrimoni, Marta Argelagues, van presentar la nova programació que el Museu de Ca n'Oliver oferirà fins a finals d'any. Un dels trets característics del programa és la col·laboració entre el museu i altres entitats de la ciutat com el CRAC o la Constància Factoria Cultural. Arran d'aquesta relació amb agrupacions especialment sensibilitzades amb el patrimoni de la ciutat, han sorgit activitats com els concerts de jazz que se celebraran els dies 11 i 26 de juliol al jaciment de Ca n'Oliver, tal com ha destacat la regidora Pepi Rivera. Es tracta de dues cites impulsades per La Constància que portaran a Cerdanyola a músics amb reconeixement com Lluís Coloma i Andrea Motis.

 

 

ca n'oliver
Pepi Rivera, Carlos Cordón i Marta Argelagues durant la roda de premsa | Mónica García

 

 

  

Un dels esdeveniments que els membres del Museu esperen amb més ganes és el Cap de Setmana Ibèric, que se celebrarà els dies 5 i 6 d'octubre. "És la festa grossa del Museu", ha assenyalat la tècnica de Patrimoni, Marta Argelagues. Des del Museu també destaquen com a activitats consolidades el Camí de Justícia fins a Sant Cugat del Vallès que tindrà lloc el 20 de desembre. Durant la roda de premsa, l'alcalde Cordón i la regidora Rivera van anunciar que participarien en la 15a edició. Una altra activitats, aquest cop esportiva, que s'ha convertit en un clàssic a la ciutat és la Cursa dels poblats ibèrics. Enguany se celebrarà el 14 de juliol organitzada pel CIMS Cerdanyola. "Valorem molt positivament que les entitats ens proposin noves activitats", destacava Argelagues.

 

 

  

Des del Museu de Ca n'Oliver fan un balanç positiu del primer semestre de l'any. "No ens podem queixar. Tenim un visitant de qualitat que s'apropa al Museu expressament", explica Marta Argelagues. La regidora Pepi Rivera va assenyalar que el 50% dels visitants del Museu són de fora de Cerdanyola. Per la seva banda, l'alcalde Carlos Cordón va posar el focus en les futures accions de l'Ajuntament en relació al patrimoni i la cultura de Cerdanyola. Cordón va destacar que l'equip de govern ha recollit les conclusions del debat de patrimoni que es va celebrar de forma prèvia a les eleccions i va remarcar la creació de la regidoria de Memòria, Patrimoni i Arxiu històric. A més, va anunciar la seva intenció d'impulsar un projecte de turisme a la ciutat que es relacioni amb els jaciments històrics.

 

 

PROGRAMA
Programa d'activitats del Museu i Poblat Ibèrica de Ca n'Oliver | Museu Ca n'Oliver

 

 

 

programa
Programa Cerdanyola, cultura, natura i patrimoni | Ajuntament de Cerdanyola